Învăță!

Într-o zi, o tânără şi-a vizitat tatăl care fusese profesor de psihologie. Cu o privire tristă pe fața ei, femeia a spus:

„Tată, sunt atât de obosită… totul merge pe dos la locul de muncă şi în viața mea personală. Nu mai am puterea de a face față. Ce ar trebui să fac?”

Tatăl ei a sărutat-o pe frunte, i-a luat mâna şi i-a spus: „Lasă-mă să-ți arăt!”

El a mers în bucătărie şi a pus apă în trei oale pe care le-a pus apoi pe focul aragazului. A adus un ou, un cartof şi o mână de cafea. Apoi a pus fiecare ingredient într-o oală.

După câteva minute el a oprit căldura şi şi-a întrebat fiica: „Ei bine… ce vezi?”

„Cartoful şi oul au fiert… cafeaua s-a dizolvat.” – a spus tânăra.

„Desigur…Dar, uite… Cartoful, care era dur şi greu a devenit moale şi puțin uşor. Oul era fragil şi lichid… însă a devenit greu şi dur. La exterior cartoful şi oul arată la fel, însă în interior sunt complet diferite… Acelaşi lucru se întâmplă şi cu oamenii. Oamenii care par puternici la exterior se pot pierde şi pot deveni slabi când apar probleme în viața lor, iar cei care par sensibili vor deveni mai puternici.”

„Şi cum rămâne cu cafeaua?” – a întrebat tânăra curioasă.

„Ah, cafeaua este cea mai interesantă. Ea a fiert în noul mediu agresiv şi a schimbat şi mediul, transformând apa într-o băutură caldă gustoasă. Cafeaua este ca acei oameni care nu pot fi modificați de situația lor, ci s-a folosit de ce avea pentru a face ceva nou. Aceşti oameni găsesc o modalitate de a trece mai departe peste orice problemă în viață. Acum… alegerea îți aparține: tu ce vrei să fii?”

Deci când simți că nu mai poți, de fapt mai poți încă puțin!

Via: Marius Cimpoae

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.