Persecuția în NigeriaÎn ultimele 200 de zile, în jur de 3.462 de creștini din Nigeria au fost atacați și „bătuți până la moarte” de către gruparea islamică Boko Haram.

Episcopii Bisericii din Anglia au condamnat violența din Nigeria, unde peste 3.400 de creștini au fost omorâți de la începutul anului. Acest număr se bazează pe cercetările și declarațiile martorilor oculari colectate de InterSociety, care a monitorizat și investigat persecuția religioasă și alte forme de violență religioasă din Nigeria, începând din anul 2010. Numărul de biserici amenințate, atacate, închise, distruse sau incendiate, din ianuarie 2021 este de aproximativ 300, iar cel puțin 10 preoți sau pastori au fost răpiți sau omorâți de jihadiști.

Yemen ocupă poziția 7 pe World Watch List 2021, întocmită de Open Doors. În această țară majoritatea creștinilor fac parte din prima generație de creștini, majoritatea dintre ei convertiți de la islam. Dacă sunt descoperiți, adesea sunt excluși din comunitate sau omorâți brutal. Evanghelizarea este ilegală, iar cei care evanghelizează riscă moartea.

Pentru mai multe informații și motive de rugăciune accesați: https://www.apme.ro/rugaciune-pentru-crestinii-persecutati/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.