gânduldeduminică

💬 A venit momentul să vă mărturisesc faptul că am avut parte de multă suferință în viață. Mult mai multă decât majoritatea oamenilor.

♨️ La 12 ani am fost victima unui accident rutier grav. Comă, zece zile la reanimare, operații plastice, durere, tristețe, analize lunare; recuperarea a durat peste un an. La 16 ani mi-am rupt mâna și am ținut-o în ghips trei luni. A fost nevoie să fiu operat din nou după un an, la 17 ani.

♨️ La 19 ani am avut tuberculoză pulmonară: trei luni în spital, plus un an de recuperare. La 31 de ani, după o misiune în Africa, m-am îmbolnăvit de malarie.

💢 Am supraviețuit, după cum vă puteți da seama. Mi-am privit moartea în ochi de nenumărate ori. Deși atunci nu înțelegeam rostul tuturor suferințelor, astăzi nu am regrete față de ceea ce mi s-a întâmplat. Toate evenimentele negative m-au călit, m-au format și mi-au creionat gradual forma emoțională și spirituală de acum.

💯 Secretul suferinței este să ai încredere că va trece. Isus nu a promis că nu vom avea necazuri pe acest Pământ trecător, ci că împreună cu El, vom trece mai ușor prin ele. Dumnezeu este singurul care are capacitatea să transforme ceva ce pare rău, în ceva ce poate deveni bun, dacă ne încredem în El și dacă avem răbdare.

⭕️ Înțelepciunea reprezintă capacitatea de a vedea, de a auzi, de a înțelege situațiile așa cum o face Dumnezeu. Deși El este cu noi în suferință, El este totodată deasupra suferinței. Dacă reușim să ne plasăm și noi în perspectiva Sa, avem numai de câștigat. Caută înțelepciunea!

‼️ Întodeauna o monedă are două fețe. Una la care te uiți și cealaltă pe care nu o vezi decât dacă o întorci. Nu te pripi să tragi concluzii rapide, atunci când nu este necesar acest lucru. Nu te grăbi să iei decizii bazate pe emoții și conjuncturi, aparent nefaste.

🚷 E adevărat, li se întâmplă lucruri rele și oamenilor buni. Folosește timpul în favoarea ta, vorbește cu Dumnezeu despre ceea ce simți, cere-i sa-ți reveleze planurile Lui și lasă-L pe El să lucreze.

📛 Și mai ales…păzește-ți limba. Nu te grăbi să judeci ușor și să tragi pripit concluzii. Aproape întotdeauna se vor mai găsi o cale, o soluție, o variantă alternativă pe care nu le detectezi. Răspunsul lui Dumnezeu vine la un moment dat înspre noi, negreșit.

📖 Proverbe 21:23 – Cine își păzește gura și limba, își scutește sufletul de multe necazuri.

📖 Proverbe 3:5-6 – Încrede-te în Domnul din toată inima ta, și nu te bizui pe înțelepciunea ta! Recunoaște-L în toate căile tale, și El îți va netezi cărările.

📖 Isaia 55:8-9 – Căci gândurile Mele nu sunt gândurile voastre, și căile voastre nu sunt căile Mele, zice Domnul. Ci cât sunt de sus cerurile față de pământ, atât sunt de sus căile Mele față de căile voastre și gândurile Mele față de gândurile voastre.

https://www.facebook.com/100063549228700/posts/288693373258968/?d=n

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.