LĂSAȚI BISERICA SĂ FIE BISERICĂ

Ceea ce trăim în aceste zile, pare un film desprins din segregarea rasială de la mijlocul sec.al XX-lea din America, unde oamenii de culoare erau tratați în mod disprețuitor, ca ființe de categorie inferioară.
Segregarea socială creată în mod artificial între vaccinați și nevaccinați își caută loc de intrare tocmai acolo unde poate face cel mai mult rău, adică în Biserică.
Își face loc dând din coate, tocmai în locul în care Dumnezeu ne-a așezat laolaltă, ca să nu fie între noi nici o deosebire, ci să trăim în pace ca mântuiți ai lui Cristos, gata să ne acceptăm unii pe alții, indiferent de încredințările personale în chestiuni neesențiale, conform principiilor din Romani 14.
Galateni 3:28 „Nu mai este nici Iudeu, nici Grec; nu mai este nici rob nici slobod; nu mai este nici parte bărbătească, nici parte femeiască, fiindcă toți sunteți una în Cristos Isus.”
Există pericolul de a lăsa mentalitatea lumească și păcătoasă, disprețul pentru cei ce sunt din cealaltă categorie, să pătrundă și să se cuibărească în sânul Bisericii.
Cred însă cu tărie că avem datoria sfântă de a lupta cu toate resursele noastre pentru apărarea poporului lui Dumnezeu de orice uneltiri satanice care ar căuta să ne facă să ne uităm cu dispreț spre fratele nostru care s-a vaccinat sau spre cel care nu s-a vaccinat.
La picioarele lui Cristos este loc și pentru vaccinați și pentru nevaccinați deopotrivă, însă marca pe care trebuie să o poarte toți cei din Biserică este dragostea, prin care oamenii vor cunoaște că suntem ucenici ai Domnului.
Trăim o vreme în care mai mult ca oricând trebuie să luptăm cu noi înșine, să fim o mărturie a dragostei lui Cristos, care ne iubește deopotrivă, indiferent de convingerile noastre medicale și sociale.

Să lăsăm Biserica să fie Biserică!

Nelu Filip

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.