Scurt despre ZECIUIALĂ

Dumnezeu nu este în CRIZĂ!

Dumnezeu este în CONTROL!

Dumnezeu este cel care CONDUCE, este stăpânul tuturor!

Noi oamenii suntem administratorii posesiunilor încredințate de Dumnezeu, nu noi suntem stăpânii, noi suntem robi, cărora Dumnezeu le-a încredințat talanții…

Doar dacă înțelegem corect suveranitatea lui Dumnezeu vom fi gata să dăruim. Dumnezeu este suveran în toate și peste toate, a Lui este tot pământul și tot ce este pe el, iar El face tot ce vrea.

Zeciuiala este a zecea parte din venituri și este destinată casei lui Dumnezeu. Prin casa lui Dumnezeu se înțelege mai mult decât clădirea, administrația sau salariile.

Din zeciuieli trebuie să se poarte de grijă:

-văduvelor și orfanilor,

-trebuie susținute acțiunile de evanghelizare,

-acte caritabile,

-ajutorul dat altor biserici.

1. Zeciuiala este a Sa, a Domnului (Lev.27:30) proprietatea Lui, porunca Lui, este o formă de închinare în care noi arătăm respectul față de Dumnezeu (Prov 3:10).

2. Este o poruncă repetată în Biblie, atât în Vechiul Testament cît și Noul Testament.

3. Este un act prin care recunoaștem că Dumnezeu este sursa binecuvântărilor noastre și un act prin care noi ne arătăm ascultarea față de Dumnezeu. Neglijarea acestei porunci are consecințe grave.

4. Domnul Isus susține și propovăduiește zeciuiala. (Mat. 23:23)

5. Zeciuiala nu a fost niciodată anulată.

Dărnicia este o virtute creștină prin care noi ne arătăm:

• COMPASIUNEA față de alții.

• CREDINȚA față de Dumnezeu.

• CRENCIOȘIA față de noi înșine.

Zeciuiala este un privilegiu, pentru a fi o binecuvântare pentru tine, nu uita:

-Dăruiește-te mai întâi pe tine lui Dumnezeu.

-Caută să cunoști și să aplici în viața ta voia lui Dumnezeu.

-Dăruiește cu inima sinceră și bucurie.

Câteva concluzii:

UNDE? La Casa Domnului

CÂTCel puțin 10%

CUMCu bucurie, din toată inima, după puterea fiecăruia…

Cu dragoste,

Ciprian Bârsan

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la Scurt despre ZECIUIALĂ

 1. Alin Cristea zice:

  Teofil Stanciu: Zeciuiala nu apare nicăieri în Noul Testament.

  Apreciat de 1 persoană

 2. Alin Cristea zice:

  „Zeciuiala nu era o practică a bisericii Noului Testament. Primii creștini își foloseau banii pentru ajutorarea săracilor din rândurile ei, cât și a săracilor din afara ei. De asemenea, biserica îi susținea material pe plantatorii itineranți de biserici, pentru ca Evanghelia să poată fi răspândită și să se poată planta biserici și în alte ținuturi. Primii creștini dăruiau potrivit cu posibilitățile lor, nu din datorie, sau obligație sau pentru că așa se cuvenea. Ideea de salariu pentru pastor / cler le era cu totul străină. Fiecare creștin din biserică era preot, slujitor și membru funcțional al trupului.”

  http://romaniaevanghelica.wordpress.com/car%C8%9Bi/cre%C8%99tinism-pagan

  Apreciat de 1 persoană

 3. Alin Cristea zice:

  “În Biblie se vorbește despre zeciuială. Prin urmare, da, zeciuiala este biblică. Dar nu este creștină. Zeciuiala ține de Israelul din vechime, și era, în mod esențial, taxa pe venit pe care o plăteau evreii. Nicăieri în Noul Testament nu veți găsi că primii creștini ar fi dat zeciuială.
  Numeroși creștini nu au nici cea mai vagă idee despre ce ne învață Biblia cu privire la zeciuială., Vă invit, de aceea, să studiem puțin acest subiect. Cuvântul zeciuială înseamnă pur și simplu a zecea parte. Pentru Israel, Domnul a instituit trei feluri de zeciuială, ca parte a sistemului de taxare. Acestea erau:
  – Zeciuiala din roadele pământului, ca sprijin pentru leviți, care nu moșteniseră pământ în Canaan.
  – Zeciuiala din roadele pământului, necesară pentru organizarea sărbătorilor religioase la Ierusalim. Dacă unei familii îi era prea greu să ducă aceste produse la Ierusalim, le puteau vinde și la Ierusalim duceau banii încasați pe acestea.
  – Zeciuiala din roadele pământului, care trebuia dată tot la al treilea an, pentru leviții locali, orfani, străini și văduve.
  Aceasta era zeciuiala biblică. Dumnezeu le-a poruncit evreilor să dea, în fiecare an, 23,3 procente din venitul lor, nu 10 procente! Aceste zeciuieli constau din roadele pământului – adică semințe, fructe, precum și rodul turmelor. Așadar, era vorba despre roadele pământului, nu despre bani.” (p. 192-193)
  http://romaniaevanghelica.wordpress.com/car%C8%9Bi/cre%C8%99tinism-pagan

  Apreciat de 1 persoană

 4. Alin Cristea zice:

  Doru Pope: Zeciuiala nu mai este valabilă, dărnicia rămîne valabilă

  Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.