Inconfundabilul și neobositul Doru Dinu Glăvan a pierdut cursa cea mai importantă… cursa cu Viața…

CARAȘ-SEVERIN – Președintele Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, Doru Dinu Glăvan, a plecat astăzi dintre noi!

Doru Dinu Glăvan – comentatorul sportiv, care te făcea să vezi cu ochii minții exercițiile la bârnă și paralele ale gimnastelor sau săriturile gimnaștilor.

Doru Dinu Glăvan – omul de radio, întemeietorul Studioului Teritorial Radio Reșița, care a făcut auzită în eter vibrația Banatului montan și nu numai.

Doru Dinu Glăvan – jurnalistul care s-a implicat total în munca trudnică și, în același timp, de o frumusețe aparte a celor chemați să descopere adevărul din societate.

Doru Dinu Glăvan – mentorul, sub îndrumarea căruia au crescut și s-au afirmat generații întregi de tineri jurnaliști și oameni de radio.

Mereu activ și entuziast, cu spirit de învingător, Doru Dinu Glăvan s-a grăbit să plece spre stele acolo unde poate îi va reuni pe colegii ajunși deja într-o ședință de redacție.

Adio, Doru Dinu Glăvan! Odihnește-te în pacea veșnică! Transmite pe lungimea de undă a îngerilor!

„Doru Dinu Glăvan (7 iunie 1946 – 31 octombrie 2021), președinte al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, cunoscută personalitate a presei românești, s-a stins din viață la Reșița, orașul său natal, în urma unor complicații generate de infectarea cu COVID-19. În vârstă de 75 de ani, Doru Dinu Glăvan a intrat în presă de foarte tânăr – a început să publice la vârsta de 14 ani, iar la vârsta de 18 ani ajunge colaborator în presa locală și regională. În 1965, la 19 ani, devine corespondent al foarte răspânditului ziar „Sportul popular”, cunoscut mai târziu sub numele de „Gazeta sporturilor”. În curând, este angajat cronicar sportiv al postului național de radio, continuând să publice și în presa scrisă. Calitățile sale de reporter sunt unanim recunoscute și apreciate, motiv pentru care Radio București l-a trimis să transmită și să comenteze Jocurile Balcanice, Campionatele și Cupele Mondiale de atletism, natație și gimnastică, Jocurile Olimpice de Iarnă de la Sarajevo. Transmite în România, cu mult profesionalism, din Europa, Asia și Australia. Din inițiativa sa a luat ființă, în 1995, la Reșița, Fundația Radio Caraș-Severin. După un an, la 8 august 1996, Radio România Reșița capătă statut oficial de post public local al Societății Române de Radioteleviziune și emite pentru prima dată în eter. În decurs de câțiva ani, sub conducerea directorului Doru Dinu Glăvan, Radio Reșița ajunge cel mai important post regional de radio, cu cea mai mare audiență, acoperind nu numai întregul teritoriu al județului Caraș-Severin și părți importante din județele limitrofe, ci și teritoriile locuite de români în Voivodina și pe Valea Timocului. Doru Dinu Glăvan, care și-a câștigat aprecierea unanimă atât a radio-ascultătorilor, cât și a specialiștilor din domeniu, era la al treilea mandat de președinte al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, organizație pe care a propulsat-o până la statutul de cea mai mare din țară, pentru care a reușit să obțină statutul de „Uniune de creație de utilitate publică” și căreia i-a dedicat activitatea sa neobosită, până în ultima clipă”, se arată și într-un comunicat al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România.

https://caon.ro/inconfundabilul-si-neobositul-doru-dinu-glavan-a-pierdut-cursa-cea-mai-importanta-cursa-cu-viata/2390308/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.