Ziua 7: Orfanii din India – #pray15days

Părinții lui Praveen abia se întorseseră în sat, după ce au fost la oraș să urmărească discursurile unor politicieni. Când s-au întors acasă, au început să aibă tuse urâtă și febră. În curând, mulți din sat au început să aibă aceleași simptome și în decurs de o lună, mica clinică locală nu mai putea face față cazurilor, din cauza mulțimii de oameni care s-au îmbolnăvit.

Familia lui Praveen se numără printre cei care au murit în acea lună. În timp ce se uita la pirurile funerare cum ard, Praveen a realizat că de acum înainte va trebui să se descurce pe cont propriu.

O mare parte din India a fost profund afectată de pandemia Covid-19 – familiile s-au despărțit de cei dragi și aceste pierderi au devastat țara. Mulți copii au rămas deodată orfani și fără adăpost, dacă familia extinsă nu îi poate îngriji. Potrivit UNICEF, India numără 29,6 milioane de copii orfani și abandonați. Pandemia a sporit și mai mult lipsa resurselor din sistemele guvernamentale care nu sunt capabile să facă față tuturor nevoilor. Mulți copii devin astfel victime ale traficului de persoane sau al abuzului și ajung să cerșească pe stradă pentru a supraviețui.

Legea din India obișnuia să restricționeze adopțiile, astfel încât numai familiile hinduse aveau dreptul să adopte copii în India. În anul 2014, Curtea Supremă din India a decis că și persoanele de altă religie pot să adopte, însă diferite legi și tradiții religioase continuă să împiedice adopțiile, care sunt foarte neobișnuite în rândul familiilor indiene.

În repetate rânduri în Scripturi, Dumnezeu cheamă poporul să se îndure de străini, de orfani și de văduve. Dumnezeu ne cheamă să auzim strigătul celor marginalizați și oprimați.

Cum să ne rugăm?

  • Rugați-vă pentru copiii, care și-au pierdut membri ai familiei și care au devenit orfani. Rugați-vă ca Dumnezeu să se îngrijească de nevoile lor. (Psalmul 82:3-4)
  • Rugați-vă ca oamenii, care se află în poziții înalte în agențiile guvernamentale, să aibă milă de copiii orfani din India. (Isaia 1:17)
  • Rugați-vă pentru putere miraculoasă pentru cei care se implică în creșterea celor rămași orfani după pandemie, chiar dacă dispun de resurse limitate. (Efeseni 3:20-21)

https://www.stiricrestine.ro/2021/10/30/ziua-7-orfanii-din-india-pray15days/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.