Halloween-ul o sărbătoare păgână!

Ziua de 31 de octombrie, data în care este sărbătorit Halloween-ul marchează sfârșitul verii și începutul iernii reci și întunecate.

Contrar a ceea ce s-ar putea crede, Halloween-ul nu a luat naștere în Statele Unite. Existenţa acestei sărbători este mult mai veche. Ea a luat ființă în vestul Europei. Sărbătoarea își are originile odată cu vechiul festival Celtic din Samhain. Așadar perioada în care ste sărbătorit a fost adesea asociată cu moartea umană. Celții credeau că, în noaptea dinaintea noului an, limita dintre lumile celor vii și cei morți a devenit încețoșată. În noaptea de 31 octombrie au sărbătorit Samhain, când s-a crezut că fantomele celor morți s-au întors pe pământ.

Ralph Linton afirmă: „Cele mai timpurii sărbători de Halloween [în Marea Britanie] au fost organizate de druizi în onoarea lui Samhain, Lordul Morților, al cărui festival a căzut pe 1 noiembrie” (Halloween Through Twenty Centuries, Ralph Linton, p. 4)

Encyclopedia Britanică afirmă: „Era o credință druidică că, în ajunul acestui festival, Saman, stăpânul morții, a reunit spiritele rele care în ultimele 12 luni au fost condamnate să locuiască în corpurile animalelor” (Halloween, Enciclopedia Britanică)

Iar Alexander Macgregor afirmă: „A fost noaptea plimbării universale a tot felul de spirite, zâne și fantome, care aveau libertate în acea noapte” (Highland superstitions, Alexander Macgregor, p. 44)

Legenda dovleacului de Halloween

Legenda dovlecilor-felinar se leagă de personajul emblematic Jack O’Lantern, care îşi are originile tot în Irlanda. Într-o poveste tradiţională, Jack, un fierar şiret, avar şi beţiv, se întâlneşte cu diavolul într-un bar. Diavolul îi cere sufletul, dar Jack reuşeşte să îl păcălească.

Au urmat alte provocări lansate între irlandez şi diavol. Atunci când Jack a murit, într-o zi de 31 octombrie, porţile Raiului au rămas închise pentru el, dar şi cele ale Iadului. Jack a fost astfel condamnat să rătăcească în tenebre. A obţinut însă o ultimă favoare din partea diavolului: un tăciune aprins, pentru a-i lumina calea. Jack a pus tăciunele într-un nap scobit, folosindu-l ca pe un felinar.

Citește mai mult accesând următorul link : https://www.yeshuaistheway.org/blog-post/halloween-sarbatoare-demonica

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.