Halloween o sărbătoare demonică!

Am să vă spun ceea ce a spus și Pavel către Corinteni: „judecați voi singuri” dacă este vrednică de sărbătorit această sărbătoare demonică – Halloween!?

„În cele din urmă, fraților, tot ce este adevărat, tot ce este nobil, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este plăcut, tot ce este vrednic de admirat, dacă este vreo faptă măreață, dacă este ceva vrednic de laudă, la acestea gândiți‑vă!” Filipeni 4:8 NTR

Este Halloween-ul bazat pe vreo temă evlavioasă, cum ar fi ideea păcii, libertății și mântuirii, sau face sărbătoarea să vă aducă în minte sentimente de teamă, opresiune sau legături ale întunericului?

În plus, Biblia arată clar că aceste practici sunt o urâciune pentru Domnul. Biblia continuă să spună în Leviticul 20:27 NTR „Dacă este printre voi vreun bărbat sau vreo femeie care întreabă duhurile morților sau care cheamă spiritele , trebuie să fie omorâți.“

Deuteronom 18: 9-14 NTR adaugă: ” Când vei intra în țara pe care ți‑o dă Domnul , Dumnezeul tău, să nu înveți să practici urâciunile acelor neamuri. Să nu se găsească la tine nimeni care să‑și treacă fiul sau fiica prin foc , care să practice divinația , prezicerea , interpretarea semnelor, vrăjitoria, care să lege prin descântece, care să întrebe duhurile morților și care să cheme spiritele sau care să caute pe cei morți, pentru că oricine practică toate aceste lucruri este o urâciune înaintea Domnului . Căci din cauza acestor urâciuni le va alunga dinaintea ta Domnul , Dumnezeul tău, pe aceste neamuri . Tu să fii fără pată înaintea Domnului , Dumnezeul tău. Căci neamurile acestea, pe care tu le vei alunga, ascultă de cei ce prezic și practică divinația. Ție însă Domnul , Dumnezeul tău, nu‑ți îngăduie așa ceva.”

Este greșit să sărbătorim Halloween-ul?

Să ne uităm la ceea ce Biblia adaugă la acest subiect în Efeseni 5:11 NTR: ” și să nu luați parte la lucrările neroditoare ale întunericului, ci mai degrabă dați‑le în vileag.”

Pe măsură ce vă gândiți la Cristos, ar fi mai bine să aruncați o privire asupra a ceea ce se află în dedesuptul acestei sărbători demonice și impactului ei negativ asupra copiilor.

Dumnezeu cheamă omenirea să-L urmeze: „ieșiți din mijlocul lor, separați‑vă! zice Domnul. Nu atingeți nimic necurat, iar Eu vă voi primi.“ 2 Corinteni 6:17 NTR

Adevărata noastră sărbătoare este numai despre viață, lumină, pace și mântuire. Nu suntem oameni ai întunericului și ai morții!

Fiți plini de lumină!

Ciprian Luca – theGospel

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.