Update cu privire la situația din HaitiConform New York Times, răpitorii din Haiti cer 1 milion de dolari per persoană, în total 17 milioane de dolari pentru răscumpărarea misionarilor.

„Solicitarea a fost înaintată conducătorului național al Christian Aid Ministries” a declarat ministrul justiției Liszt Quitel într-un interviu telefonic. Asta ar putea însemna începutul unei negocieri îndelungate, a mai adăugat el. „De multe ori aceste bande știu că cerințele lor sunt prea mari pentru a fi împlinite și iau în considerare contra ofertele din partea familiilor, iar negocierile pot ține câteva zile sau chiar câteva săptămâni.” Din datele obținute până acum, banda nu a pus o dată limită pentru achitarea sumei care a fost anunțată public de The Wall Street Journal, împreună cu mențiunea că poliția Haitiană și FBI sunt în contact cu răpitorii și caută să elibereze misionarii.

Haiti a fost în stare de revoltă în ultimii ani, însă răpirea acestor misionari a fost un exemplu care a trezit la realitate cu privire la cât de tare au degenerat lucrurile după asasinarea președintelui, Jovenel Moïse, în luna iulie și după dezastrele naturale care au succedat moartea acestuia.

Întreaga știre în limba engleză:
https://www.nytimes.com/2021/10/19/world/americas/haiti-missionaries-ransom.html
Mai multe detalii cu privire la acest caz pot fi găsite la: https://www.apme.ro/17-misionari-au-fost-rapiti-in-haiti/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.