Haiti – Drumul spre anarhieȘtirea despre răpirea a 17 misionari, în timp ce se aflau în Haiti pentru a lucra în orfelinate, este o dovadă în plus a instaurării anarhiei în această țară.

Pe 17 octombrie a apărut această știre despre misionarii de la organizația Christian Aid Ministries (CAM), o organizație misionară menonită, care este implicată și în România, cu sediul în județul Suceava. Mulți creștini din România știu de lucrarea lor, prin cursurile de homeschooling de la Christian Light Academy (CLA).
Organizația a declarat că printre cei 16 americani și 1 canadian, se află 5 copii. Răpirea a avut loc în zona Croix-des-Bouquets, la 13 km de capitală, zonă dominată de banda 400 Mawozo.

După mediatizarea cazului și prezentarea neinspirată a organizației CAM, ca fiind una foarte bogată, cu multe resurse obținute din donații, nu este de mirare că gruparea rebelă a cerut 1 milion de dolari pentru fiecare persoană răpită, ca răscumpărare. Acoperirea acestei cereri de răscumpărare îi va face pe ceilalți misionari creștini din Haiti, ținte pentru viitoare răpiri.

Răpirile au loc mult mai des în Haiti, în mijlocul unei crize politice și economice ascendente. Un raport al Centrului de Analiză și Cercetare a Drepturilor Umane din Haiti arată că s-au înregistrat cel puțin 628 de incidente doar în prima jumătate a anului 2021.
Haiti, deși are o istorie de țară catolică, a îmbrățișat o mulțime de practici păgâne voodoo. Biserica catolică nu numai că ignoră aceste deprinderi ale populației, ci există preoți care iau parte la astfel de ritualuri. Haiti se află pe aceeași insula cu Republica Dominicană, care nu a acceptat pătrunderea voodoo în biserică și a rămas mai aproape de valorile creștine. Poate și de aceea aceste țări au avut un parcurs atât de diferit, Haiti adâncindu-se în sărăcie și criminalitate, iar Republica Dominicană ajungând la o oarecare bunăstare și stabilitate.

Haiti este într-o situație instabilă de câțiva ani, dar anul acesta a înregistrat un declin brutal. În luna iulie președintele a fost asasinat, după ce agenții lui au lăsat un grup de mercenari să pătrundă în reședința lui privată. De atunci, numărul răpirilor a crescut cu 300%.

Rapoarte recente arată că două treimi din țară se află sub controlul unor bande rivale, iar cealaltă parte este instabillă și fără o dominanță clară. Această anarhie s-a observat atunci când primul ministru haitian a fost nevoit să fugă de la o ceremonie oficială, în capitală, unde se sărbătorea înfrângerea armatei napoleoniene și abolirea sclaviei în noua republică. În timp ce se pregăteau să depună o coroană de flori, o bandă înarmată a năvălit peste oficialii guvernului, care au fost nevoiți să fugă. Cei din bandă au început apoi să mărșăluiască în locul paradei oficiale.

Rugați-vă pentru Haiti…
1) Rugați-vă pentru misionarii care sunt ținuți ostatici:
a. Rugați-vă să simtă prezența Duhului Sfânt aproape de ei.
b. Rugați-vă pentru protecția lor și revenirea lor acasă în siguranță.
c. Rugați-vă ca ei să aibă posibilitatea să fie o bună mărturie pentru această bandă care îi ține în captivitate, pentru că au nevoie disperată să cunoască speranța pe care o găsesc doar în Hristos.
2) Rugați-vă pentru liderii organizației Christian Aid Ministries, să ia cele mai bune decizii cu privire la răscumpărarea cerută.
3) Rugați-vă pentru alți misionari care sunt în Haiti, ca Domnul să îi protejeze.
4) Rugați-vă pentru stabilitate în țară, și ca oamenii să se întoarcă spre Hristos în aceste vremuri dificile.

https://www.facebook.com/361760950568819/posts/4653356911409180/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.