Veniți și priviți lucrările lui Dumnezeu!

„..Cât de înfricoșătoare sunt lucrările Tale!
Veniți și priviți lucrările lui Dumnezeu! Ce înfricoșător este El când lucrează asupra fiilor oamenilor!
Căci Tu ne-ai încercat, Dumnezeule, ne-ai trecut prin cuptorul cu foc, ca argintul. Ne-au pus în laț și ne-ai o grea povară pe coapse. Ai lăsat pe oameni să încalece pe capetele noastre, am trecut prin foc și prin apă: dar Tu ne-ai scos și ne-ai dat belșug.” – Biblia

Pentru că suntem copiii Lui Dumnezeu, suntem precum lutul în mâinile olarului ce frământă, și iar frământă vasul, până îi dă forma care trebuie să o aibă.
Apoi pune vasul în cuptor la temperaturi mari, pentru a finaliza lucrarea făcută iar vasul va fi pregătit pentru diferite întrbuințări.

Când privești viața oamenilor lui Dumnezeu, poți observa cu ușurință perioadele de mari încercări prin care au trecut. Ai fi avut impresia că sunt abandonați, că Dumnezeu a uitat de ei, că i-a lăsat în voia sorții și totul este o dezlanțuire de nenorociri peste ei.
Dar nu a fost așa, Dumnezeu era implicat personal în tot ce s-a întamplat. El este cel ce controla cuptorul, El măsura puterea focului, El ținea în mâna Lui apele, pentru ca ele să nu distrugă, ci să curățească.

Atât apele cât și focul scăpate de sub control distrug totul ce prind în cale. Sunt o forță căreia omul nu-i poate face față. Controlate însă, ele sunt instrumente pe care le putem folosi pentru a face lucruri mărețe. Cine știe mai bine ca Dumnezeu să se folosească de astfel de resurse ?

Oamenii, pe lângă faptul că ne sunt prieteni, frați și surori, o binecuvântare dată de Dumnezeu, pot deveni instrumente de tortură și niște generatori de suferințe de nedescris. Nu degeaba cerea David lui Dumnezeu: ”Să nu ajung pe mâna oamenilor!”

Știu că nu de puține ori spui: ”Cât îl mai lași Doamne să-mi calce pe gât?” Pentru că nu este deloc confortabil să conviețuiești cu oameni care nu pot să-ți ofere nimic dulce. Cu toate că nu le-ai făcut nici un rău, nu le-ai spus nici o vorbă, te caută pentru a-ți oferi puțin din veninul lor prețios ca să se asigure că îți strică bucuria.

Poată că nu de puține ori ai vorbit cu Dumnezeu despre ei, și numai Dumnezeu știe de când aștepți să te scape Dumnezeu de un asemenea ghimpe… Este prea mult să îți amintesc faptul că și un asemenea om este controlat de Dumnezeu pentru formarea ta ?

El face o slujba vitală pentru formarea caracterului tău, pentru că nu ai putea străluci fără să fi ajutat de un asemenea personaj. El te ajută să dezvolți cele mai alese trăsături de caracter, care altfel cum se vor vedea ? Dacă ți se pare că ai fost hăruit cu un torționar inegalabil, încearcă să-ți imaginezi ce vrea să ridice Dumnezeu din tine.

Dumnezeu pe de-oparte supraveghează devoltarea noastră, iar pe cealaltă parte, judecă conduita persecutorilor noștrii. Nu ai vrea să fi în pielea celor care sau atins de lumina ochilor Lui.

Suferința în atelierul lui Dumnezeu nu este distrugătoare, ci formatoare, iar bucata de lemn sub mâna meșterului, bucata de piatră în mâna marelui Artist, va prezenta un produs fără defecte, așa cum doar Hristos este capabil să facă. Biserica lui va fi prezentată Tatălui, curată, impecabilă, fără pată sau defect.

Cu o asemenea perspectivă, ne cere prea mult Domnul când ne spune să nu ne mai plângem unii împotriva altora ?
Doamne ajută!

Text scris de Dani Lela

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.