În nebunia luptelor politice din ultimele zile, cine se mai gândește la copiii din școlile noastre, la miile de oameni care-și plâng morții zi de zi, sau la medicii care nu mai fac față afluxului de bolnavi aduși cu salvările din toate colțurile țării. Cine se mai gândește la românii care trăiesc la limita supraviețuirii și care se gândesc cu groază la iarna care vine.

Sub ochii noștrii guvernul s-a prăbușit ca un castel de nisip lovit de tzunami. A fost totul doar un pretext? Nimeni nu știe, nici cei care au fost dați jos, nici cei care i-au dat jos. Clasa politică românească arată ca un bolnav de cap, îl doare tare capul, dar nu știe de ce. Iar când o țară e condusă prost, unii se gândesc să părăsească țara. Și asta se întâmplă mereu și mereu, de peste treizeci de ani.

Dar unde să fugi când manipularea, corupția, aroganța și complicitatea vinovată își adâncesc rădăcinile otrăvite, și aceasta nu doar la nivelul clasei politice, ci în profunzimea societății românești? Criza spirituală care duce la criză morală și în final la criză socială se datorează faptului că neamul nostru se îndepărtează an de an tot mai mult de Dumnezeu.

Și când se surpă temeliile spirituale și morale ale unei națiuni, ce ar putea să mai facă cel neprihănit? În Cuvântul lui Dumnezeu citim: “La Domnul găsesc scăpare! Cum puteţi să-mi spuneţi: „Fugi în munţii voştri, ca o pasăre”? Căci iată că cei răi îşi încordează arcul, îşi potrivesc săgeata pe coardă, ca să tragă pe ascuns asupra celor cu inima curată. Şi, când se surpă temeliile, ce ar putea să mai facă cel neprihănit?” (Psalmul 11:1-3).

În astfel de vremuri cel neprihănit trebuie să trăiască în cinste și respect față de dreptate. De asemenea, trebuie să se roage pentru viitorul spiritual, moral și material al tinerelor generații; pentru cei dezamăgiți de modul în care este condusă țara în care trăim; pentru ca nemulțumirile din societate să nu degenereze în tensiuni și conflicte sociale și pentru ca Dumnezeu să aducă vremuri de pace și prosperitate spirituală și materială în România!

Samy Tuțac

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.