POVESTE DE VIAȚĂ. După 40 de ani, dirijorul și profesorul de muzică Cornel Todea, a luat vacanță!

c todea coperta

Din acest an școlar clopoțelul a rămas doar un simbol și după 40 de ani la catedră, la mijloc de septembrie nu mai sună adunarea pentru domnul profesor! E vremea pentru pauza cea mare…Dirijorul Cornel Todea, cunoscutul profesor de muzică mult iubit de elevi, apreciat de colegi și îndrăgit de comunitatea în care și-a dovedit măsura valorii, pare că a pus diapazonul în cui. Pentru că a sosit timpul retragerii, al repausului binemeritat.

Nu puteam lăsa momentul nemarcat, așa că l-am provocat la dialog pe domnul profesor, pe proaspătul pensionar, ca să aflăm cum se traversează viața cu muzică și cânt, sau cum te poți ridica atunci când soarta decide altceva pentru tine.

La vremea la care a absolvit Conservatorul „Gheorghe Dima” din Cluj, ar fi putut alege orice post într-un oraș mai mare. Nota bună pe care o avea i-ar fi permis să rămână în urbea studenției, sau de ce nu, să-și urmeze fratele  pentru o eventuală carieră muzicală, împreună, la Timișoara. Era în anul 1980 și gândul i-a fost doar acasă, la Reșița, acolo unde îi era cuibul, rădăcinile, familia. Părinții făceau parte din categoria muncitorilor așezați, bine văzuți, mama lucra la fosta tipografie-legător de carte iar tatăl-siderurgist la Cocserie și, după cum era obiceiul în oraș, cu temeinice cunoștințe și mare aplecare către artă în general și arta interpretativă în special.

Citiți mai departe accesând următorul link: https://expressdebanat.ro/poveste-de-viata-dupa-40-de-ani-dirijorul-si-profesorul-de-muzica-cornel-todea-a-luat-vacanta/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.