Călin Popoviciu – Priveghi la Prima Biserică Baptistă din Phoenix, Arizona

Călin Popoviciu – Priveghi la Prima Biserică Baptistă din Phoenix, Arizona

Evenimentul a avut loc ieri, 27 septembrie, 2021, de la ora 19:00 la First Romanian Baptist Church din Phoenix, Arizona. 
https://www.youtube.com/watch?v=ipjn87B59hI

Călin Popoviciu a plecat la Domnul la vârsta de doar 39 de ani, după ce a fost diagnosticat cu Covid-19, varianta Delta, urmată de penumonie.  

Călin Nicolae Popoviciu s-a născut în Oradea la data de 20 octombrie, 1981, fiind cel de-al doilea copil al lui Petru și Floarea Popoviciu.

A crescut și-a copilărit în Oradea.

În anul 2000, la vârsta de 18 ani a absolvit liceul la “Grupul Școlar de Transporturi Căi Ferate” din Oradea.

Din adolescență a început să frecventeze programele bisericii baptiste “Harul” din Oradea, care se afla în spatele blocului în care locuia.

La această biserică, Călin a primit răspuns la marile sale framântari despre lume și viață. Cuvântul lui Dumnezeu a lucrat în mintea lui, iar în 1995 a făcut legământ cu Dumnezeu în apa botezului, primindu-L pe Isus ca Domn și Mântuitor al vieții sale personale. A participat la mai multe tabere de tineret și misiune creștină, la care îi translata pe misionarii americani.

Astfel, Călin se simte atras de slujba de predicare a Evangheliei iar în anul 2000 vine în Statele Unite, înrolându-se la un Colegiu Biblic din statul statul Ohio. A locuit apoi mai mulți ani în Carolina de Sud, în casa familiei lui Chuck Griffith, care i-a fost și un adevărat mentor spiritual.

Între anii 2009 și 2012, Călin a studiat “Health Information Management” la “Greenville Technical College” din Carolina de Sud. În anul 2016 se logodește cu Gabriela Oprea din Reșița, urmând să se căsătorească un an mai târziu, în 2017.

În același an se înscrie la Universitatea din Carolina de Sud, având profilul în “HealthCare Information System Management”.

În 2019, Călin împreună cu soția sa, Gabriela, se mută în Austin, Texas, unde locuiesc până în luna mai, 2020 când se stabilesc în Phoenix, Arizona.

Încă de la începutul anului 2021, Călin a fost greu încercat prin pierdea tatălui său pe care l-a iubit foarte mult.

Cu ajutorul și suportul familiei, el începe să-și revină treptat din șocul cauzat de această despărțire.

El își continuă apoi studiile postuniversitare la Liberty University, de unde în luna mai, 2021, obține un masterat în Healthcare Administration.

Cu inima plină de optimism și speranța găsirii unui loc de muncă, aplică la numeroase firme.

În 11 August 2021 Călin și Gabriela sunt confirmati POZITIV cu Covid 19.

În doar câteva zile starea de sănătate a lui Călin se deteriorează foarte repede. El este dus cu salvarea la urgență și internat în spital, unde este pus imediat pe oxigen. În timpul acesta soția se tratatează singură acasă.

Accesul în spital nefiind permis la secția de covid, în toată această perioada, Gabriela sună zilnic la spital, interesându-se de evoluția stării lui de sănătate. De fiecare dată veștile erau tot mai rele. După două săptămâni de tratament administrat fără suces, Călin respiră tot mai greu iar medicii au decis că singura soluție ramasă este intubarea.

Astfel că, pe 26 august, Călin a fost pus în comă indusă cu tratament intravenos, dar plamânii lui începeau să cedeze. La o săptamână după intubare, Gabriela a fost sunată de către cadrele medicale spunându-i-se că starea lui de sănătate este foarte gravă, fără șanse de supraviețuire. Doctorii au decis să i se acorde acea vizită la care familiile pacienților au dreptul pentru a-și lua rămas bun de la cei dragi, aflați în ultimul stadiu.

Comunitatea credincioșilor din Phoenix, Arizona, România și din alte părți ale lumii, care s-au unit în rugăciune imediat după internarea sa în spital, așteptau o minune din partea Domnului.

Dumnezeu a avut însă un alt plan și pe data de 18 septembrie l-a chemat Acasă, unde i-a fost pregătit un loc fără durere, fără suferință și fără lacrimi.

Plecarea lui atât de timpurie lasă un gol şi o durere imensă în inimile celor apropiați.

Cu sufletele îndurerate, dar și cu speranța revederii într-o zi în Ceruri, rămân: Soția Gabriela, mama Floarea, sora Angela, cumnatul Juan Antonio, nepoții Lorena, Andrei, David și Iesus, socrii Petru și Elena Oprea și cumnații Petru Jr și Vasi Oprea.

În ultimele lui mesaje, de pe patul de spital, îndemnul lui Călin pentru cei apropiați cu care a comunicat, a fost: “Împăcați-vă cu Dumnezeu până nu e prea târziu. Eu dacă mor știu sigur unde merg, mă duc în Cer! Nu datorită mie ci datorită lui Hristos, dar aș vrea să ajungeți și voi cu toții acolo”.

La revedere, dragul nostru Călin!

Sursa: Ovidiu Curpas

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.