Va trimite Finlanda la închisoare un parlamentar pentru postarea unui verset din Biblie?

Instanța Districtului Helsinki a stabilit data audierii în cazul cenzurării deputatei finlandeze, Päivi Räsänen, pentru 24 ianuarie 2022. În aprilie, procurorul general finlandez a acuzat-o de trei fapte penale. Fostul ministru de interne se confruntă acum cu doi ani de închisoare sau cu amendă, informează ADF International.

Päivi Räsänen, medic, mamă a cinci copii și bunică a șapte nepoți, este acuzată că s-a angajat în „discursuri de ură” pentru că și-a exprimat public opinia despre căsătorie și sexualitatea umană într-o broșură din 2004, pentru comentariile făcute la o emisiune radio din 2019 și postarea pe Twitter, tot în 2019, adresată conducerii bisericii ei.

„Aștept procedurile judiciare liniștită, încrezătoare că Finlanda va respecta libertatea de exprimare și religioasă consacrate în drepturile fundamentale și convențiile internaționale. Nu voi da înapoi de la convingerea mea bazată pe Biblie și sunt gata să apăr libertatea de exprimare și religioasă în toate instanțele necesare. Nu pot accepta că exprimarea convingerilor religioase ar putea duce la închisoare. Îmi voi apăra dreptul de a-mi mărturisi credința, astfel încât nimeni altcineva să nu fie privat de dreptul lor la libertatea religioasă și de exprimare”, a spus Päivi Räsänen.

Sursa: https://tribuna.us/va-trimite-finlanda-la-inchisoare-un-parlamentar-pentru-postarea-unui-verset-din-biblie/?fbclid=IwAR3rz3XW7S3vkrCsl3ZUia88nNzKVpOBicZp1I-0-WtZWMDwVYKwCs_MHcI

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.