,,Cine zice că rămâne în EL, trebuie să trăiască și el cum a trăit Isus”. (1Ioan 2:6).

,,Cine zice că rămâne în EL, trebuie să trăiască și el cum a trăit Isus”. (1Ioan 2:6).

Acest verset nu face să fie absurdă simpla credință, ci este doar un avertisment pentru cei care declară cu mândrie : ,,sunt în Cristos”.
Într-o țară, trăiau odată doi pictori mari. Țara era împărțită în două: jumatate din populație îl prefera pe unul, cealaltă jumătate pe al doilea. Regelui i s-a cerut să decidă. El avea în palat o sală din marmură, împărțită în două de o draperie. L-a chemat pe primul pictor și i-a ordonat să picteze orice i-ar place, pe un perete al sălii. L-a chemat pe cel de-al doilea și i-a poruncit să picteze pe peretele opus. Primul pictor, care era la fel de talentat pe cât era de plin de sine, s-a pus imediat pe treabă, ajutat de elevii săi, și a pictat o mulțime de lucruri frumoase.
Pictorul de pe cealaltă parte era un om smerit. El le-a spus elevilor săi: ,,Ar fi o prostie pentru mine să încerc să mă întrec cu acest extraordinar rival. Nu pot picta ca el. Dar vă voi ruga să faceți altceva. Stați aici de dimineață până seara și frecați marmura până va străluci”. Și așa au făcut. De o parte a draperiei pictau, iar de cealaltă parte șlefuiau peretele. În ziua hotărâtă, regele a venit să vadă lucrările celor doi pictori. A admirat lucrarea primului pictor și a declarat că nu a văzut niciodată picturi mai frumoase. Apoi a poruncit ca draperia să fie trasă, așa încât să poată admira și ce a făcut cel de-al doilea pictor. Și iată-l pe rege trăgându-se înapoi cu uimire. Picturile făcute de primul artist erau reflectate în marmura care fusese șlefuită de elevii celui de-al doilea pictor, iar frumusețea lor era uluitoare. Premiul a fost primit de cel de-al doilea pictor.
Morala acestei povestiri este simplă. Doar o persoană foarte mândră este în stare să-și închipuie că poate trăi ca și Iisus. Porunca de a trăi ca Iisus, ne-a fost dată, doar pentru a putea înțelege, ca rezultat al încercărilor noastre fără succes, că este imposibil pentru noi s-o împlinim și astfel să ni se arate adâncimea păcătoșeniei noastre. Noi nu trebuie să încercăm să trăim ca Iisus, dar trebuie să lăsăm inimile noastre să fie zilnic ,,șlefuite” de Duhul Sfânt trimis din Cer, prin meditație asupra Cuvântului lui Dumnezeu (2Corinteni 3:18), și prin credința în Fiul lui Dumnezeu. Atunci frumusețea lui Iisus va fi reflectată în noi și asta ne va da o imagine la fel de frumoasă ca ,,pictura vieții” Sale, pentru că Iisus cel Viu, întrupat într-o ființă umană este la fel de frumos ca Iisus întrupat într-o fecioară. ( din cartea ,,Cristos pe ulița evreiască” de Richard Wurmbrand)

Cu cât ascultăm mai mult de Dumnezeu și ne lăsăm călăuziți de Duhul Său Cel Sfânt, cu atât Iisus devine tot mai strălucitor în fiecare dintre noi. Apostolul Pavel îi îndemna pe Galateni : ,,Zic dar umblați cârmuiți de Duhul, și nu veți împlini poftele firii pământești. Căci firea pământească poftește împotriva Duhului și Duhul împotriva firii pământești; sunt lucruri potrivnice unele altora, așa că nu puteți face tot ce voiți”. (Galateni 5:16,17).
DUMNEZEU SĂ BINECUVINTEZE ROMÂNIA.

Vasile Tofan

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=188604313295808&id=100064387212557

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.