Dr. David Paul Yonggi Cho a plecat în veșnicie!

Dr. David Paul Yonggi Cho 1956-2021

În această dimineață Dr. David Paul Yonggi Cho a plecat pentru totdeauna în prezența Domnului la vârsta de 85 de ani. Dr. Cho a fost unul dintre cei mai mari și influenți lideri penticostali din lume. Este fondator al Bisericii Evangheliei Depline (Yoido Full Gospel Church), din Seoul Coreea de Sud. Această biserică a devenit cea mai faimoasă biserică din lumea creștină datorită rapidității cu care a crescut. Este cea mai mare biserică din lume, are în prezent peste 800.000 de membrii cu toate bisericile afiliate. Duminica biserica are 7 programe și participă în jur de 200.000 de persoane.

Dr. David Yonggi Cho a fost unul dintre liderii mondiali care a vizitat România ținând o mare cruciadă de evanghelizare. A călătorit în diferite națiuni unde a ținut predici la mari evanghelizări și conferințe intetnaționale. A fost însoțit de puterea lui Dumnezeu prin multe semne și miracole.

Una dintre afirmațiile sale când a vizitat Europa a fost: ,,Voi trageți clopotul bisericilor și chemați oamenii să înceapă rugăciunea. Noi tragem clopotul să se oprească rugăciunea.” Biserica Yoido este o biserică a rugăciunii și misiunii.

În luna Mai 2019 am avut harul să vizitez orașul Seoul și am participat la un serviciu religios la care a predicat Dr. Cho. A fost o binecuvântare să îl ascult vorbind cu mult entuziasm și putere. Fiecare serviciu religios l-a încheiat cu rugăciune pentru cauze și mai ales rugându-se pentru cei suferinzi.

O altă lucrare de care biserica Yoido este legată, e Muntele Rugăciunii. Multele Rugăciunii este fondat în 1973 și este un loc în care există rugăciune continuă de la fondare. Sunt multe camere mici unde oricine dorește să stea în rugăciune poate să o facă fără întrerupere.

Dr. Yonggi Cho va rămâne o legendă și o adevărată sursă de inspirație pentru generațiile de penticostali și creștini care vor urma.

Florin Pop

https://www.facebook.com/1400935290/posts/10220813925683557/?d=n

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.

4 răspunsuri la Dr. David Paul Yonggi Cho a plecat în veșnicie!

  1. Costica Holhos-Vaida spune:

    daca este nascut in 1956 atunci ar fi avut 75. nu 85. poate fi o eroare. Am citit despre fratele acesta si am fost uimit de amploarea si efervescenta lucrarii; avem mereu de invatat.

  2. Alin Cristea spune:

    Controversies

    In March 2011, Cho became a subject of controversy when he reportedly made comments suggesting that the 2011 Tōhoku tsunami „could be a warning from God to Japan, which has become an increasingly materialistic, secular and idol-worshiping country.” However, as the context of the interview was distorted, a text of apology was announced by The News Mission.[7]

    In September 2011, 29 church elders out of 1,500 filed a lawsuit by South Korean prosecutors. The prosecutors began an investigation of Cho’s alleged embezzlement of 23 billion won ($20 million USD) from the Yoido Full Gospel Church’s funds. A national broadcaster, MBC, released a documentary that claimed the money had been used to buy properties for Bethesda University in Anaheim, California, United States, which Cho founded.[8]

    In 2014, Cho was convicted of embezzling $12 million USD in church funds that he bought from his son Cho Jong-Un.

    https://en.wikipedia.org/wiki/David_Yonggi_Cho

Comentariile sunt închise.