Biserica în suferință


9 septembrie 2021, Iran: Încă trei credincioși au fost arestați într-o comunitate creștină iraniană,
masacrată datorită persecuției. (International Christian Concern)
Pe data de 5 septembrie 2021, în jurul orei 22:00, în timp ce se adunaseră pentru rugăciune, Ahmad Sarparast, Morteza Mashoodkari și Ayoob Poor-Rezazadeh au fost arestați. Ofițeri ai serviciilor secrete au percheziționat casa, după care i-au transferat pe cei trei creștini într-o locație necunoscută, pentru ai supune interogărilor.
Credincioșii au fost arestați în Rasht, unde comunitatea creștină a fost afectată în ultima vreme de persecuții intense. În momentul de față, 11 creștini din aceeași localitate, împreună cu pastorul Yousef Nadarkhani, execută pedepse de lungă durată. Un alt localnic, Mohammadreza Omidi (Youhan), trăiește exilat, iar alți patru își așteaptă sentințele. Nouă din cei unsprezece creștini execută fiecare câte o detenție de 5 ani pentru participarea și implicarea în bisericile de casă, fiind acuzați că „au acționat împotriva securității naționale”.
În ianuarie și februarie 2019 au avut loc mai multe controale inopinate în case și în biserici de casă care s-au soldat cu arestarea și încarcerarea majorității creștinilor din Rasht.
În ultimele săptămâni, cei nouă credincioși, care în momentul de față sunt în închisoarea de la Evin, au fost amenințați cu transferuri forțate în alte închisori. Chiar dacă astfel ar exista posibilitatea ca ei să fie mai aproape de casă, creștinii trebuie să își plătească singuri transportul către noua închisoare. Există teama că prin acest transfer și-ar diminua șansele la rejudecare, recurs sau învoire. Chiar dacă ar scăpa de ororile din Evin și ar fi transferați într-o închisoare mai mică, probabilitatea ca deținuții politici, cum ar fi musulmanii convertiți la creștinism, să fie separați de adevărații criminali este foarte mică.
Să ne rugăm:
● pentru frații noștri Ahmad, Morteza și Ayoob și pentru creștinii din închisoarea de la Evin, Domnul să-i întărească în credință și să-i ajute să fie o lumină pentru persecutori și pentru ceilalți deținuți.
● pentru comunitatea creștină din Rasht, ca în ciuda persecuției, să se poată aduna pentru părtășie și zidire sufletească. Să ne rugăm pentru familiile celor închiși să fie ocrotite și să poată avea resursele materiale necesare traiului de zi cu zi.
● pentru bisericile de casă din Iran, să crească în continuare și Împărăția lui Dumnezeu să se extindă și mai mult în această țară.

Sursa: https://www.persecution.org/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.