Poveste cu tâlc !Ultimul rege, al unei trib, avea zece câini sălbatici. Îi folosea pentru a tortura și a-i da drept hrană pe oricare dintre servitorii săi care greșeau.
Unul dintre servitori a facut o greșeală atât de mare încât regelui nu i-a plăcut deloc. Motiv pentru care a ordonat ca servitorul să fie aruncat la câini.
Slujitorul a spus: “Eu, ți-am slujit zece ani și tu mă răsplătești astfel. Te rog, dă-mi zece zile înainte să mă arunci la câinii”, și regele i-a dat.
În aceste zece zile, servitorul s-a adresat paznicului care avea grijă de câini și i-a spus că ar vrea să se ocupe el de câinii, pentru următoarele zece zile. Paznicul a fost nedumerit, dar a fost de acord, iar servitorul s-a ocupat de hrănirea câinilor, curățenie, baie și tot felul de nevoi pentru ei.
Când s-au terminat cele zece zile, regele a ordonat ca servitorul să fie aruncat la câini așa cum îi era hotărâtă pedeapsa. Când a fost aruncat, toată lumea a fost surprinsă să vadă cum câinii îi lingeau picioarele servitorului!
Regele, nedumerit de ceea ce vedea, a spus:
“Ce s-a întâmplat cu câinii mei?”
Servitorul a răspuns: “Am servit câinii doar zece zile și nu au uitat de serviciile mele. Fără îndoială, te-am servit zece ani și tu ai uitat totul la prima mea greseala!”
Regele și-a dat seama de greșeala comisă și a ordonat ca servitorul să fie eliberat.
Dedicat tuturor celor care uită de lucrurile bune pe care le-a făcut cineva pentru ei și imediat ce persoana face cea mai mică greșeală uită tot binele făcut.

https://www.facebook.com/groups/1832218587031400/permalink/2955363494716898/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.