Istorie Evanghelică: Serviciu special de Ordinare, Biserica Creștină Baptistă Sfânta Treime, Medgidia

Denis Memet s-a născut într-o familie de musulmani. Dumnezeu a lucrat în viața lui pe când era elev la liceul musulman din orașul Medgidia. Imediat după convertirea sa, se transferă la liceul creștin din Oradea. După finalizarea studiilor liceale, Denis Memet alege să urmeze cursurile de teologie pastorală la seminarul baptist din București. S-a căsătorit cu Flavia Jurge din Oradea și împreună s-au stabilit în Medgidia pentru a-L face de cunoscut pe Dumnezeu în orașul nostru, dar și în alte localități din Dobrogea.

Prin Harul Lui Dumnezeu, și potrivit chemării lui, biserica a hotărât să-l aleagă ca păstor. Împreună cu președintele comunității, Victor Stănescu, rectorii Institutului Baptist din București Daniel Mariș și Daniel Fodorean, dar și cu pastorii bisericii din Medgidia Sali Sabri și Serdenciuc Corneliu, fratele Denis a fost ordinat păstor.

Spunem un bun venit în echipa pastorală a bisericii din Medgidia fratelui Denis Memet. Biserica noastră are în aria de slujire mai multe localități din Dobrogea. Biserici pe care biserica noastră le-a plantat de-a lungul anilor, sau pe care le-a preluat de la alți slujitori; Sfânta Treime Medgidia, Băneasa, Peștera, Ali-Baba (2 biserci turcești), Siloz-Golgota și Valea Dacilor. Pe lângă slujirea duhovnicească, adunarea noastră este foarte implicată și din punct de vedere social; o cantină prin care oferim 100 de porții de mâncare zilnic orfanilor și văduvelor din orașul nostru, lucrarea printre (peste 200) copiii musulmani sau de etnie romă. Secerișul este mare iar Dumnezeu ne-a binecuvântat cu lucrători credincioși, ca și fratele Denis Memet.

https://www.facebook.com/279879335743834/posts/1294891517575939/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.