Grupuri etnice neatinse cu EvangheliaConform Joshua Project, din cele 17.442 de grupuri etnice existente, 7.407 sunt încă neatinse cu Evanghelia (3,23 miliarde de oameni).

Viziunea APME este de asista Biserica în împlinirea Marii Trimiteri. Ne dorim ca Evanghelia să ajungă până la marginile pământului și în mod special la aceste grupuri, în generația noastră. De aceea vă provocăm să vă rugați acum pentru grupul etnic prezentat mai jos și dacă Domnul vă pune pe inimă chiar să îl adoptați și să vă rugați constant pentru acest grup.

Grupul etnic: Soninke
Țara: Franța
Limba: soninke
Populație: 41.000
Populație la nivel mondial: 2.848.900
Biblia: porțiuni
Religia principală: islam
Stare: neatinși
Evanghelici: 0,00%
Aderență creștină: 0,00%

Poporul Soninke din Africa de Vest constituie una dintre primele comunități de imigranți din Franța. Majoritatea bărbaților caută locuri de muncă în domenii care implică munca fizică intensă, cum ar fi construcția. Adesea, bărbații singuri locuiesc împreună în case cunoscute drept „foaiere”, care creează posibilități de a conduce mici afaceri femeilor Soninke care gătesc pentru ei. Femeile se organizează în grupuri, unde contribuie cu bani pentru a acoperi nevoile comunității lor. De asemenea ajută în proiecte precum deschiderea de școli în satele natale din Africa.

Poporul Soninke muncește din greu în Franța pentru a oferi copiilor posibilitatea de a obține o educație superioară și de a ajunge la un statut profesional mai bun. Soninke sunt musulmani fermi care își păstrează identitatea culturală. Rareori se căsătoresc în afara comunității etnice.

Un obstacol major în evanghelizarea acestora este teama de a fi respinși de către familie și comunitate, de aceea le este greu să-L accepte pe Hristos ca Mântuitor al lor. Dumnezeu să descopere acestui popor dragostea Sa, pe Hristos jertfit pentru păcatele întregii lumi, și să le ofere mântuire. De asemenea Dumnezeu să trezească biserica din Franța și să-i ajute pe credincioșii francezi să răspândească Evanghelia în mijlocul acestei comunități de musulmani Soninke.

Resurse: JoshuaProject.net, Unsplash

https://www.facebook.com/1455381658103688/posts/2688308178144357/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.