Cel ce dăruiește este mai fericit decât cel ce primește!

Poveste cu tâlc! Un tânăr student mergea spre casă împreună cu profesorul său.
Pe cealaltă parte a drumului, studentul a văzut o pereche veche de pantofi, care pesemne că aparțineau țăranului sărac care lucra în câmp în apropiere și deja își termina lucrul.
Studentul îi spuse profesorului:
,,Haideți să glumim pe seama acestui țăran. Să-i ascundem încălțămintea și să-l urmărim, în ascuns, să vedem ce va face”.
Atunci profesorul îi răspunse:
,,Tinere, niciodată să nu glumești pe seama durerii altuia. Dar de vreme ce ești bogat, poți să te bucuri de următorul fapt – pune câte o monedă de aur în fiecare pantof apoi ne vom ascunde în tufiș și vom privi reacția lui”.
Studentul așa a și făcut și ei s-au ascuns în tufișul cel mai apropiat.
Țăranul, în curând și-a terminat lucrul și a venit la locul unde și-a lăsat pantofii și paltonul. În timp ce se încălța, a simțit ceva în pantoful său. La început a crezut că e o piatră, dar în curând și-a dat seama că e o monedă de aur. El a rămas uimit văzând moneda de aur, a privit gânditor în jur, un oarecare timp, dar nu văzu pe nimeni. A pus moneda în buzunar și a început să încalțe al doilea pantof, dar spre uimirea lui, a găsit și acolo o monedă de aur.
Deodată, fiind profund uimit, a căzut in genunchi, și-a îndreptat fața spre cer și a început să se roage și să mulțumească. În rugăciunea sa el a pomenit-o pe soția sa grav bolnavă, pe copiii săi care nu au ce mânca, și acum, datorită unei mâini invizibile, care i-a dăruit monedele, ei în sfârșit vor fi salvați.
Studentul sta și privea, șocat, cu ochii plini de lacrimi.
Profesorul îl întrebă:
,,Dacă ai fi glumit în modul în care ai dorit la început, ai fi fost mai fericit decât te simți acum?”.
Tânărul a răspuns:
,,D-le profesor, mi-ați dat o lecție pe care nu o voi uita niciodată!
Acum am înțeles cuvintele pe care nu le înțelegeam mai înainte:
cel ce dăruiește este mai fericit decât cel ce primește!

https://www.facebook.com/groups/parbole/permalink/637870457166715/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.