Rugăciune pentru biserica persecutată – Mozambic 29-04 septembrie

Rugăciune pentru biserica persecutată – Mozambic 29-04 septembrie
Locul 45 în top 50 de țări în care creștinii suferă cele mai mari persecuții

Nivel de persecuție: ridicat
Populație: 20.751.000
Religie majoritară: islam (87,8%)
Grupuri etnice: 74
Grupuri etnice neatinse cu Evanghelia: 44 (59,5%)
Populație creștină: 2,8%
Evanghelici: 0,66%

Cum e viața pentru creștinii din Mozambic?
Este pentru prima dată când Mozambic a intrat în lista mondială a țărilor cu nivel ridicat de persecuție împotriva creștinilor (World Watch List), întocmită anual de Open Doors. Creștinii întâmpină violență extremă în partea nordică a țării și sunt nevoiți să-și părăsească locuințele. Extremiștii islamici au jefuit și au distrus multe lăcașuri de închinare, școli și afaceri ale creștinilor. Voluntarii creștini au fost și ei luați în vizor de către aceste grupări. Datorită acestor lucruri este dificil și riscant pentru creștini să vorbească împotriva persecuție și să se întâlnească, atât în biserici, cât și în aer liberi.

Motive de rugăciune:
• Să ne rugăm pentru creștinii din regiunea de nord a Mozambicului care au supraviețuit atacurilor jihadiste și au pierdut pe cei dragi ai lor.
• Domnul să întărească biserica din Mozambic și să pună unitate între creștinii care se confruntă cu amenințările extremiștilor islamici.
• Domnul să dea înțelepciune și discernământ pastorilor și liderilor bisericii pentru păstorirea și antrenarea credincioșilor pentru a fi pregătiți pentru persecuție.

https://www.facebook.com/1455381658103688/posts/2686064145035427/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.