Dumitru Cornilescu

S-a stinsîntr-o zi ca cea de astăzi – 27 august, dar a înflorit mai mult cu trecerea timpului…

Încă din copilărie am fost profund impresionat de oamenii care s-au remarcat pentru ceva într-un mod aparte. Când am început să citesc Biblia și aflând parțial despre traducerea ei și despre traducător, am început să nutresc dorința de a face și eu ceva.

Nu știam ce, dar voiam să particip în vreun fel. Am discutat cu prieteni, cu pastori care m-au încurajat, dar nu au contribuit cu nimic. În fine, într-un târziu am realizat micuțul documentar despre Dumitru Cornilescu impresionat de modul convertirii lui la viața nouă pe care o căuta.

Scopul a fost de a atrage atenția cititorilor Bibliei să o prețuiască, dar și asupra modului supranatural în care Dumitru Cornilescu a tradus Biblia, neprecupețind sănătatea și tinerețea până la epuizare. Psalmistul David, l-ar premia cu titlul: “Tot ce începe duce la bun sfârșit.” Psalmul‬ ‭1:3‬

Tânărul Dumitru Cornilescu m-a impresionat mult prin faptul că era nemulțumit de superficialitate, a fost sensibil față de chemarea primită, a dovedit dăruire totală pentru scopul propus, a confirmat prin încredere și disponibilitate la jertfire, s-a remarcat prin munca de calitate superioară, dar mai ales prin finalizarea lucrului început.

Dacă ar fi fost superficial sau ar fi abandonat, nu ajungea la Romani 3:23, 24, prin care Dumnezeu l-a convins cine este el și că harul lui Dumnezeu poate mântui indiferent de starea decăzută pe care ar avea-o cineva.

Acum, la 100 de ani de la traducerea Bibliei de către Dumitru Cornilescu, sunt mulțumit de amploarea pe care a căpătat-o munca asiduă a credinciosului slujitor al lui Dumnezeu de a traduce Biblia. Și cu cât mai mult citesc, îmi imaginez munca uriașă pe care a depus-o acest om pentru a o traduce.

Unii oameni strălucesc în viață prin merite personale, prin meritele părinților sau lustruiți artificial. Alții, însă, trăiesc viața discret, tăcut, în anonimat, fără zgomot, dar cu dăruire totală pentru un singur scop.

Cei dintâi se bucură de aprecierile trecătoare și formale, iar cei din urmă pot să-și încheie alergarea cu dezamăgirea că au trăit fără rod, chiar dacă au avut o slujire de substanță. Primii, la momentul răsplătirilor vin încercând să justifice eficiența, timp în care cei din urmă, nominalizați pentru jertfa constantă spre binele semenilor în diverse domenii, întreabă: „Când, Doamne?”

El, Dumitru Cornilescu, născut pe data de 04.04. 1891, a fost omul predestinat pentru trezirea națiunii române îndeplinind, sub inspirația Duhului Sfânt, un singur scop: traducerea Bibliei. Iar pe data de 27.08. 1975, ca un snop cules la vremea potrivită, fiind în Elveția, a plecat la Cel pentru Care a trăit și pe care L-a slujit.

https://www.facebook.com/100010531360763/posts/1493860527641645/?d=n

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.