Organizațiile creștine se mobilizează pentru a oferi ajutor în Haiti

Un cutremur cu magnitudinea 7,2 a lovit sudul statului Haiti sâmbătă, ucigând peste 1.400 de oameni. De asemenea, sunt peste 2.000 de răniți și alte sute de persoane sunt încă date dispărute.

Epicentrul cutremurului a fost situat la aproximativ 12 kilometri nord-est de orașul Saint-Louis du Sud. Autoritățile locale au raportat pagube structurale în orașul Jérémie și în capitala Port-au-Prince.

Primul ministru, Ariel Henry, a declarat că situația din țară este „dramatică”. Pe contul său de Twitter, el „face apel la spiritul de solidaritate și angajamentul tuturor haitienilor de a se uni pentru a face față acestei situații dramatice pe care o trăim în prezent.”

Henry a mai anunțat că a mobilizat „întreaga echipă guvernamentală pentru a lua urgent toate măsurile necesare și pentru a evalua situația în ansamblu”.

Organizațiile creștine de pe teren

Mai multe organizații creștine care lucrează în Haiti au raportat că personalul lor este în siguranță, dar că situația este îngrijorătoare.

World Vision a trimis o echipă in zona epicentrului pentru a coordona și evalua situația locuitorilor din zonă. „Evaluăm nevoile multor orfelinate, care ar putea cere sprijin pentru a oferi protecție emoțională și psiho-socială copiilor vulnerabili”, a spus Marcelo Viscarra, directorul național al World Vision în Haiti.

„Nu vom renunța la eforturile noastre de a ajunge la cei mai vulnerabili și nici nu vom lăsa această criză să dispară cu timpul. Ne angajăm față de familiile vulnerabile care depind de ajutoare in hrană, produse de igienă și de adăposturi temporare pentru a supraviețui”, a adăugat Joao Diniz, lider regional al World Vision în America Latină și Caraibe.

Potrivit organizației creștine, „mii de oameni sunt pe străzi căutându-i pe cei dragi și încercând să strângă ce bunuri mai pot recupera de sub dărâmături”.

https://www.stiricrestine.ro/2021/08/20/entitatile-evanghelice-se-mobilizeaza-pentru-haiti/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.