Grupuri etnice neatinse cu EvangheliaConform Joshua Project, din cele 17.442 de grupuri etnice existente, 7.407 sunt încă neatinse cu Evanghelia (3,23 miliarde de oameni).

Viziunea APME este de asista Biserica în împlinirea Marii Trimiteri. Ne dorim ca Evanghelia să ajungă până la marginile pământului și în mod special la aceste grupuri, în generația noastră. De aceea vă provocăm să vă rugați acum pentru grupul etnic prezentat mai jos și dacă Domnul vă pune pe inimă chiar să îl adoptați și să vă rugați constant pentru acest grup.

Grupul etnic: Somali
Țara: Etiopia
Limba: somali
Populație: 7.464.000
Populație la nivel mondial: 24.095.200
Biblia: completă
Religia principală: islam
Stare: neatinși
Evanghelici: 0,14%
Aderență creștină: 0,03%

Somalezii sunt împrăștiați în întreaga regiune a Cornului Africii, însă sunt mulți care trăiesc și în Etiopia. În Etiopia trăiesc în SRS-uri (State Regionale Somaleze), la graniță cu Somalia. SRS-urile sunt foarte diferite de statele etiopiene în ce privește limba vorbită, sistemul social separat și eforturile judiciare. Nemulțumirile profunde față de nenumăratele atrocități dintre etiopieni și somalezi rămân întipărite în cultura lor.

Creștinismul ortodox este religia predominantă în Etiopia, însă datorită abuzurilor și a încălcării drepturilor omului de către forțele etiopiene, somalezii etiopieni s-au împotrivit învățăturilor creștine. Domnul poate vindeca orice inimă rănită, El poate da mângâiere și puterea de a ierta, Domnul să deschidă acest popor pentru Evanghelie și să le dea vindecare!

Surse: JoshuaProject.net, Pexels

https://www.facebook.com/1455381658103688/posts/2678026415839200/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.