Dumitru Cornilescu

🆕Dumitru Cornilescu s-a nascut pe 10 aprilie 1891, in comuna Slasoma, judetul Mehedinti. Tatal sau era invatator, iar mama sa casnica. Bunicii lui Dumitru Cornilescu au fost preoti ortodocsi. A urmat scoala primara in Slasoma, sub ingrijirea tatalui sau, dupa care in 1904 a mers la Bucuresti unde s-a inscris ca elev la Seminarul Central. In 1912 a urmat Facultatea de Teologie Ortodoxa din Bucuresti pe care a absolvit-o in anul 1916.

Cu o dorinta foarte mare de a cunoaste si a studia Scriptura, Cornilescu traduce mai multe carti si tractate pe care le tipareste si le distribuie gratuit. Episcopul M. Nicodim i-a dat invoire si insarcinare sa implineasca dorinta printesei Ralu Callimaki de a face noua traducere a Bibliei in limba romana moderna. Cu ajutorul ei Cornilescu traduce Biblia la Stancesti – Botosani, scriind-o de mana de 3 ori in decurs de aproximativ 6 ani. Prima Biblie vede lumina tiparului in anul 1921 la tipografia Guttenberg sub egida Editurii Societatii Evanghelice Romane. A slujit si ca diacon la Biserica Ortodoxa Sf. Stefan ,,Cuibul cu barza”impreuna cu preotul Tudor Popescu. Faima pe care o capatase ca traducator al Bibliei, si al unor carti de mare circulatie, autor crestin si publicist in marile reviste ale vremii, precum si ca predicator vestit, au facut ca Dumitru Cornilescu sa fie invitat sa predice Evanghelia in cele mai inalte cercuri ale societatii bucurestene, in casele unor oameni de stat, oameni politici si figuri cunoscute ale vietii sociale si intelectuale a vremii.

Dupa traducerea Bibliei, spiritele sau infierbantat impotriva lui Cornilescu, fiind in cele din urma nevoit sa ia calea exilului in anul 1923. . A plecat in vesnicie la varsta de 84 de ani pe 27 August 1975 si este inmormantat in cimitirul Clarens din orasul Montreux, Elvetia.

💝Scopul principal al librăriei noastre este cel umanitar! Prin comenzile si donațiile voastre ajutați o cauza umanitară și puteți salva o viață!

💌 Pentru comenzi ne puteți contacta și IN MESAJ PRIVAT ✉ sau la numărul de TELEFON 📞 si pe WHATSAPP 📲 : 0746 451 355
#librariamaranatha

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Dumitru Cornilescu

  1. Pingback: Dumitru Cornilescu | Istorie Evanghelica

Comentariile sunt închise.