Legea cauzei și a efectuluiÎn momentul creației, Dumnezeu a instaurat o lege universală, o lege simplă, dar în același timp extrem de importantă, și anume: pentru orice efect există o cauză.

Această lege demonstrează că nu exista noroc în viață. Că biruința și succesul nu sunt accidente, ci doar rezultatele unor pași (cauze) pe care le-ai facut zilnic pe o anumită perioadă de timp.

Natura este neutră. Pământul este neutru. El nu se uită la tine ca persoană, la câți bani ai, la ce relații ai și la ce diplome. Dacă ai ochi albaștri sau verzi. Păr blond sau șaten.

Pământul, indiferent de cine ești tu, va rodi ce ai semănat. Ai pus porumb? Vei avea porumb. Nu ai pus nimic, vei avea buruiană și pălămidă.

Foarte mulți trăiesc într-o lume a scuzelor. Se plâng zilnic, sunt pesimiști, dau vina pe soartă și nu fac nimic. De aceea se lovesc de spinii care cresc pe ogorul leneșului.

Noi, ca și oameni, toți suntem creați la fel. Niciunul nu a fost creat cu puteri supranaturale. Nici unul nu a fost creat cu posibilitatea ca dacă seamănă roșii să iasă castraveți. Nici un om nu poate sa aibă o recoltă bogată stând pe telefon și uitându-se la pământul din grădină care stă nesemănat.

Ce ne diferențiază? Acțiunea. Semănatul. Transpirația. Efortul. Țelul. Scopul pentru care trăim.

Astăzi e o zi de vară afară. Soarele nu face altceva decât să aducă spre coacere ce ai plantat cu câteva luni în urmă.

Așa e și în viață.

Ce seamănă omul, aceea va secera…

Vrei un seceriș bogat? Un efect deosebit?

Lucrează la cauză. La semănat.

Iar rodul va fi pe măsură.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=382813756550028&id=100044642190151

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.