Burkina Faso – bărbați înarmați ucid 15 persoane prezente la un botez

Bărbați înarmați, suspectați a fi militanți jihadiști au atacat o ceremonie de botez în satul Adjarara, provincia Oudalan, la 18 mai, ucigând 15 persoane. Mulți oameni au fost nevoiți să fugă din satul situat în nordul predominant creștin al Burkinei Faso, lângă granița cu Mali, pentru a-și scăpa viața.

Deși nicio grupare nu și-a asumat responsabilitatea pentru atac, grupările afiliate atât Al Qaeda, cât și Statul Islamic (IS, ISIS, ISIL, Daesh) sunt active în Burkina Faso, Mali și Niger.

Regiunea Sahel din Africa împreună cu părți din Africa de Vest, cum ar fi Nigeria, a devenit în ultimii ani epicentrul activității jihadiste globale. La 12 mai, cinci creștini au fost uciși în timpul unui atac terorist în regiunea Tillabéri, Niger.

În august 2020, cel puțin șase persoane, majoritatea copii, au fost ucise când un dispozitiv exploziv improvizat a fost detonat pe un drum din nordul Burkinei Faso.

Rugați-vă pentru cei întristați de pierderea celor dragi și cereți ca ei să aibă harul de a rămâne tari în mijlocul încercării (1 Corinteni 16:13). Rugați-vă să țină minte cât de prețioși sunt acești sfinți în ochii lui Dumnezeu (Psalmul 116:15). Rugați-vă ca declararea publică a credinței la ceremonia botezului să aibă un efect de durată care să îi atragă chiar și pe persecutorii împietriți către Hristos. Cereți ca autoritățile din întreaga regiune Sahel să fie eficiente în prevenirea violenței jihadiste.

Sursa: Barnabas Found

https://www.stiricrestine.ro/2021/07/29/burkina-faso-barbati-inarmati-ucid-15-persoane-prezente-la-un-botez/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.