Romani mari

Ceea ce vedeți în fotografie este unul dintre cele mai incredibile momente din istoriei medicinei. În 1922, de la Universitatea din Toronto, oamenii …

Romani mari
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Romani mari

 1. Alin Cristea zice:

  Vladimir Tismaneanu: Despre omagierea lui N. Paulescu la Academia Romana nu pot decat reaminti ca “science sans conscience n’est que la ruine de l’’âme”. Sa propagi idea exterminarii unei intregi comunitati umane, in acest caz a evreilor, “asemeni plosnitelor”, este un ne-echivoc indemn la genocid. O dez-umanizare a Celuilalt care ingaduie, ba char justifica, omorul in masa. Una din cele mai eficiente otravuri contra plosnitelor este “verdele de Paris”. Abjectele productii antisemite ale lui Paulescu isi au locul in istoria infamiei sub denumirea “verde de Bucuresti”. Este verdele camasilor legionare, verdele care a dus la prigoana, la pogromuri, la deportari, la Holocaust.

  Apreciază

 2. Alin Cristea zice:

  „Ideea că Nicolae Paulescu este descoperitorul insulinei este falsă și dăunătoare pentru România, susține profesorul de medicină Peter Manu din Statele Unite. Intervenția sa a contribuit la anularea unei sesiuni a Academiei Române consacrate lui Paulescu.”

  https://newsweek.ro/actualitate/mitul-paulescu-este-adanc-infipt-in-imaginarul-romanesc

  Apreciază

Comentariile sunt închise.