Pericolele izolării

Există o preocupare, din punctul meu de vedere, exagerată a multora dintre noi cu privire la: războaie, sărăcie, sistemul asigurărilor medicale, stimulii economici, șomaj, violența domestică… lista „marilor probleme” este lungă. Interesul Diavolului este s-o țină așa… Cu cât ne preocupă aceste probleme ,,urgente”, cu atât tendința firească este să uitam de adevăratele probleme..
Ca să uite de închinare și Dumnezeu, Faraon a dat de lucru israeliților, azi pentru a uita valorile eterne ale sufletului, Diavolul ne lovește cu încrâncenare încercând să ne izoleze de familie, de biserică, de societate.
Izolarea este pericolul real, ce pândește…
Cineva afirma despre secolul în care trăim că este secolul însingurării. Un adevăr greu de contestat, un adevăr pe care îl constatăm, privind cu atenție în inimile noastre.
IZOLAREA implică:
-despărțire, desprindere, detașare, -separare, separație, separatism, singurătate, solititudine
-claustrare, claustrație,
-însingurare, individualizare.

Biserica este comunitatea oamenilor mântuiți prin credința deplină în Domnul Isus Cristos. Ei formează familia spirituală a copiilor lui Dumnezeu, născuți din nou prin Cuvântul Adevărului și Duhul lui Dumnezeu.
Suntem puși de Dumnezeu în comunitate, sădiți în biserică, în Trupul lui Hristos. Doar în cadrul bisericii, creștinii pot crește, se pot dezvolta și pot fi folositori pentru Dumnezeu.
Diavolul încearcă din răsputeri să ne țină departe de comunitate, departe de protecția oferită de Trupul lui Hristos. El vrea să te izoleze, să te despartă, să rămâi singur.
Despărțit, izolat de turmă ești vulnerabil, o victimă sigură…

Să privim la câteva neajunsuri pe care le aduce în viața celor credincioși, izolarea:

1. Izolarea afectează CREȘTEREA ta spiritulă.

Mediul cel mai potrivit pe care Dumnezeu l-a lăsat pentru convertire, creștere și dezvoltare spirituală, este biserica.
În biserică, cei ce au acceptat chemarea la mântuire au PĂRTĂȘIE, sunt PĂZIȚI, capătă PACE sufletească.
Biserica este familia spirituală, locul unde putem să veghem unii asupra altora, putem primi viață din belșug și învățătură pentru suflet.
Este locul potrivit unde ne putem corecta și îndrepta.
Am nevoie de frățietate pentru fi învingător în luptă. Singur nu voi reuși…
Izolarea te rupe de familia ta spirituală și de aici până la faliment nu este decât un pas.

2. Izolarea va afecta CREDINCIOȘIA ta în slujire.

Locul unde un credincios își descoperă și primește darurile pentru a sluji cu dedicare și eficiență este biserica! Izolarea zădărnicește și stinge pasiunea pentru slujirea in trupul lui Cristos.
În locul credincioșiei pentru Dumnezeu și lucrarea Sa, izolarea va aduce în viața ta complexul de superioritate, critica, bârfa, nemulțumirea la adresa altora, lucru care nu-ți va fi de nici un folos!

3. Izolarea îți va COMPROMITE mărturia.

Fiecare credincios este o EPISTOLĂ vie, suntem priviți, analizați, cântăriți, judecați…
Atunci când te retragi, această acțiune voită va avea drept consecință imediată compromisul mărturiei depuse… Toată munca pentru Împărăție este zadarnică.

4. Izolarea te va determina să te COMPARI tot timpul cu alții.

Acest lucru îl dorește și vrășmașul nostru Satan, să privești doar spre alții. Am auzit de multe ori „scuzele” celor ce aleg să se izoleze. Par plauzibile, reale, bazate pe fapte concrete, dar nimic nu te îndreptățește să dai vina pentru eșecul tău..
-sunt prea mulți păcătoși în biserică, mai bine acasă.
-sunt atâția fățarnici care își urmăresc propriile interese, de ce să mai vin?
Nu te compara cu altul, privește spre Hristos!

Nu te izola, nu te retrage. Luptă, slujește, apropie-te de Biserică!

Cu dragoste,
Ciprian Bârsan

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.