Grupuri etnice neatinse cu Evanghelia



Conform Joshua Project, din cele 17.442 de grupuri etnice existente, 7.407 sunt încă neatinse cu Evanghelia (3,23 miliarde de oameni).

Viziunea APME este de asista Biserica în împlinirea Marii Trimiteri. Ne dorim ca Evanghelia să ajungă până la marginile pământului și în mod special la aceste grupuri, în generația noastră. De aceea vă provocăm să vă rugați acum pentru grupul etnic prezentat mai jos și dacă Domnul vă pune pe inimă chiar să îl adoptați și să vă rugați constant pentru acest grup.

Grupul etnic: Badhai (tradiții musulmane)
Țara: Pakistan
Limba: Sindhi
Populație: 89.000
Populație la nivel mondial: 685.000
Biblia: completă
Religia principală: islam
Stare: neatinși
Evanghelici: 0,00%
Aderență creștină: 0,00%

Legenda spune că zeul hindus Vishwakarma a creat două popoare – Lohar, muncitori în fier și Badhai, tăietori de lemne. Tăiatul lemnelor și tâmplăria sunt meseriile tradiționale ale Badhai și cu toate că tâmplăria rămâne o ocupație răspândită și azi, unii dintre Badhai au cumpărat pământ și au început să lucreze în agricultură. Spre deosebire de hinduși, Badhai nu sunt vegetarieni.

Nivelul de alfabetizare este scăzut, iar cei mai mulți nu-și permit costurile educației. Medicina modernă este disponibilă, deși este adesea însoțită de practicile medicale tradiționale, în mod special în zonele izolate în care facilitățile moderne sunt mai puțin disponibile decât vracii. Cei mai mulți Badhai din Pakistan sunt musulmani, dar sunt și mulți hinduși între ei, ambele grupuri au nevoie de Evanghelie.

Credințele strămoșești ale Badhai și conducătorii lor care sunt sensibili la orice religie nouă și diferită îngreunează evanghelizarea acestui popor. Schimbarea religiei pentru ei este ca lepădarea de familie sau comunitate.

https://www.facebook.com/1455381658103688/posts/2652589445049564/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.