Rugăciune pentru misiune

Rugăciune pentru biserica persecutată – Libia 11-17 iulie
Locul 4 în top 50 de țări în care creștinii suferă cele mai mari persecuții

Nivel de persecuție: extrem
Populație: 6.910.000
Religie majoritară: islam (96,6%)
Grupuri etnice: 44
Grupuri etnice neatinse cu Evanghelia: 31 (70,5%)
Populație creștină: 2,5%
Evanghelici: 0,16%

Cum e viața pentru creștinii din Libia?
În Libia nu există libertate de exprimare și religioasă, iar viața bisericească publică este limitată. Creștinii din mediul musulman se confruntă cu presiuni violente din partea familiei și a comunității lor pentru a renunța la credința lor. Atât ei, cât și creștinii străini sunt vulnerabili și riscă să fie răpiți sau uciși de către militanții islamicii și grupările criminale. Mărturisirea publică a credinței este ilegală, iar cei care îndrăznesc să-și împărtășească credința riscă opoziție violentă și arest.
În Libia, doar aproximativ 150 de creștini sunt localnici, majoritatea creștinilor sunt expatriați și imigranți care muncesc.

Motive de rugăciune:
• Credincioșii din Libia întâmpină presiuni imense, în mod special cei închiși pentru credință. Domnul să-i protejeze și să le aducă eliberarea.
• Domnul să ofere pace și stabilitate. Ani de zile de anarhie și lupte de putere au dus la pierderea multor vieți și au erodat speranța. Pe acest fundal, creștinii și alte minorități au devenit foarte vulnerabili.
• Domnul să îi ajute pe cei care s-au convertit și au fost botezați recent, să să bucure în Hristos și să găsească grupuri de credincioși în care să crească.

https://www.facebook.com/1455381658103688/posts/2650427998599042/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.