Ce lucru neobișnuit faci?

Imediat după „Fericirile”, în cadrul predicii de pe Munte, urmează o serie de mesaje simple despre viața practică de credință. Capitolul 5 din din Matei se sfârșește cu o remarcă importantă, rostită de însuși Domnul Isus: „CE LUCRU NEOBIȘNUIT FACI?”
Domnul Isus prezintă ascultătorilor Legea supremă a iubirii.
Iubirea este prezentă nu doar ca un sentiment, ci ca o Acțiune, o putere care Transformă.

Iubirea schimbă atitudinea față de lume. Această iubire este necondiționată, este o sumă de fapte reale înspre binele oamenilor fie ei buni sau răi.

Atunci, mesajul a fost unul neobișnuit: contrar curentului de opinie, într-o lume marcată de cruda Lege a Talionului, a răzbunării, Isus revoluționează sistemul vorbind despre: Iubire, Acceptare, Iertare…
Privind spre noi,oamenii ne consideră ciudați, neobișnuiți…
Și suntem!
Gesturile, faptele, atitudinea noastră este altfel…
Care sunt lucrurile neobișnuite pe care noi creștini le săvârșim?
1. Rugăciunea pentru cei ce vă asupresc și vă prigonesc. Rugăciunea este o convorbire personală și directă cu Dumnezeu. Rugăciunea este totul. Mai mult decât vorbe, ritualuri sau poziție, mai mult decât un strigăt deznădăjduit. Rugăciunea este un drept, o armă! Folosește-o! Rugăciunea pentru vrășmași este una dintre cele mai adânci forme de dragoste.
2. Acceptarea. După întrupare omul nu se mai raportează la dreptatea din lege, cu la iubirea izvorâtă din însuși Dumnezeu.Toți suntem creația lui Dumnezeu purtăm chipul lui Dumnezeu, amprenta lui Dumnezeu chiar dacă suntem diferiți. Creștinismul autentic implică acceptare. Aceeptarea celui diferit, acceptarea celui care gândește altfel decât mine. Nu accept păcatul dar mă rog și îl iubesc pe păcătos. Nu accept compromisul dar caut păcătosul mă lupt să-i dovedesc iubirea. Toți oameni sunt valoroși,s-a plătit un preț pentru ei: jertfa lui Isus!
3. Iertarea vrașmasului. Vrașmasul este o persoană care se luptă să-ți știrbească integritatea, prestigiul, autoritatea. Vrașmasul este supărat pe Dumnezeu și pe tine pentru că tu ești binecuvântat, ești protejat de Dumnezeu, pentru că ești așezat acolo unde ești. Ești invidiat pentru talentele tale și darurile pe care el nu le are.

Uneori ca să ne țină activi, ca să ne țină pe genunchi și sensibili, ca să învățăm ce este iertarea totală, Dumnezeu îngăduie lângă noi un vrășmaș…
A ierta un dușman sfidează orice explicație naturală…
Aici este frumusețea vieți alături de Dumnezeu! Acestea sunt lucrurile neobișnuite pe care noi le săvârșim…

Doamne ajută!

Cu dragoste,
Ciprian Barsan

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.