“Mită” pentru Arsenie Boca…

De Rusalii, pelerinii au umplut cutiile milei de la Mănăstirea Prislop, unde este înmormântat Arsenie Boca, au aruncat monede în pârâul din apropiere, au băgat bancnote prin crăpăturile chiliei călugărului și bisericii și au adunat un morman de bani lângă trunchiul unui copac din apropierea mormântului venerat. Au pus grijulii un bolovan peste hârtii să nu le ia vântul și să ajungă, firește, în posesia călugărului răposat care astfel le va împlini dorințele.

Ar fi un basm chiar simpatic dacă nu am fi cu toții, de atâta amar de ani, captivi în el. Deci mii de români cred, în secolul XXI, că e nevoie să dea un fel de șpagă unui călugăr decedat, admirabil în felul lui, e drept, pentru îndeplinirea dorințelor?

Și pun o piatră peste bani ca să nu-i ia vântul…Și mai speră cineva în țara asta că vom reuși vreodată să oprim corupția când ea pornește adesea de la cei mai afecați de ea? Cum să-i dai mită lui Arsenie Boca? Cum?

Via Camelia Ciobanu

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la “Mită” pentru Arsenie Boca…

 1. sticri zice:

  La fel de oripilat am fost si eu weekendul trecut cand am fost la Sinca Veche, un loc care e dinaintea crestinismului si care acum a fost acaparat de BOR. S-au pus megafoane in copaci si se asculta slujbe, se vand bratari, cruciulite si iconite, unele chiar cu chipul lui Arsenie Boca 😒.
  Acolo e un izvor care acum era plin de bani aruncati, iar la manastirea de langa se vindeau cu 2 lei sticle de jumatate de litru, din plastic, cu o eticheta pe care scria ceva despre izbvorul respectiv. Luai sticla goala si o umpleai singur cu apa de la izvor. Am vazut oameni carand bidoane de 5 si 10 litri cu apa de la izvor….
  Totul s-a transformat intr-o afacere urat mirositoare. Parca au baut toti apa dupa Teodosie …

  Apreciat de 1 persoană

 2. Alin Cristea zice:

  Pocaitii, intr-adevar, sint mai ‘civilizati’ la aruncatul banilor. Ei se pun bine cu ‘sfintii’ vii, nu cu cei morti…

  Apreciază

 3. Din nefericire, mulţi încă cred că își pot răscumpăra greșelile cu bani.

  Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.