Doamne, mai vreau Rusalii…!

Departe de mine gândul de a-i contrazice pe cei care nu „mai vreau Rusalii” și nici pe cei care din rațiuni asemănătoare au eliminat din „Cântările Evangheliei” cântarea „Cobori, cobori la noi o, Duhule preasfânt, cobori”, compusă de Ioan Chișmorie. Provocarea mea este să ne uităm în Scriptură și să ne reamintim de minunea de la Rusalii, de puterea extraordinară revărsată la Rusalii, de impactul deosebit pe care l-au avut credincioșii plini de Duhul Sfânt în ziua Cinzecimii și apoi în zilele următoare.

Scriptura ne spune că în ziua Cinzecimii s-a coborât din cer o nouă putere, o nouă mărturie, o nouă prezență, o nouă manifestare a lui Dumnezeu în lume. În ziua Cinzecimii Dumnezeu a venit din nou la poporul Său, revărsarea Duhului fiind împlinirea promisiunii lui Dumnezeu de a locui din nou în mijlocul poporului Său. În ziua Cinzecimii s-a întâmplat ceva uimitor, iar ceea ce s-a întâmplat a avut un impact puternic asupra oamenilor.

Dar nu este suficient să comemorăm Pogorârea Duhului Sfânt. Nu ne putem mulțumi cu atât. Nu ne putem consola cu ceea ce s-a întâmplat, acum două mii de ani, la Ierusalim, în ziua Cinzecimii. Biserica de astăzi are nevoie disperată de Duhul Sfânt. De aici, cred eu, vine tânjirea celor care cu nostalgie se uită în urmă și cântă „mai vrem” sau „cobori la noi”. Este tânjirea celor care cred că Duhul Sfânt nu este doar o parte a unei afirmații din crez.

Deși suntem conștienți că într-un anume fel ce s-a întâmplat atunci la Cinzecime a fost un eveniment unic și irepetabil, suntem la fel de conștienți că într-un alt fel poate fi un eveniment repetabil. Putem experimenta și noi îmbrăcarea cu putere de sus, pentru a trăi o viață victorioasă și pentru a avea o mărturie cu impact în lume. Căci numai dacă Duhul rămâne elementul cheie în existența Bisericii, vom însemna ceva pentru lumea în care trăim.

De aceea, mai vreau Rusalii…

Samy Tuțac

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Doamne, mai vreau Rusalii…!

  1. Alin Cristea zice:

    Marius Cruceru (2012): Trupul şi Duhul sau „Cine mai vrea Rusalii”. Eu, nu! https://mariuscruceru.ro/2012/06/03/trupul-si-duhul

    Apreciază

Comentariile sunt închise.