Cincizecimea între experiență și ascultare

Ci voi veţi primi o putere, când Se va coborî Duhul Sfânt peste voi, și-Mi veţi fi martori în Ierusalim, în toată Iudea, în Samaria și până la marginile pământului.

Fapte 1:8

Bisericile din lumea întreagă au sărbătorit sau sărbătoresc în aceste zile Cincizecimea.
Dacă pentru poporul evreu Cincizecimea reprezenta Sărbătoarea Secerișului, în ceea ce privește Biserica, acest praznic reamintește credincioșilor de evenimentul care a avut loc în biserica din Ierusalim, chiar la Sărbătoarea Secerișului, și anume, coborârea Duhului Sfânt.

Cincizecimea ne vorbește, așadar, și despre seceriș nu doar despre umplerea cu Duhul Sfânt. Mântuitorul a intenționat ca Cincizecimea să fie momentul de început al unui mare seceriș global. Tocmai de aceea le-a poruncit urmașilor Săi să nu se depărteze de Ierusalim ci să rămână în cetate până când urmau să fie îmbrăcați cu putere de sus (Luca 24:49).

Din păcate, biserica mamă din Ierusalim a rămas multă vreme absorbită cu administrarea binecuvântărilor Cincizecimii și a omis aspectul misional al Cincizecimii, acela de a se duce până la marginile pământului cu Evanghelia și de a uceniciza toate etniile (Matei 28:19).

Citiți mai departe accesând următorul link:

https://noifrontiere.ro/cincizecimeaintre-experienta-si-ascultare/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.