Despre Dumnezeu

Iata parerile unor mari si cunoscuti oameni de stiinta, care au marcat omenirea prin inventiile lor, despre credinta crestina si despre Dumnezeu :
– Robert Boyle (1627-1691) a fost un renumit fizician, chimist și inventator irlandez. A declarat public : ”Nu consider că există vreun conflict între ştiinţă şi credinţa creştină”.
Boyle a scris cărţi, inclusiv o colecţie de meditaţii creştine pe care le-a descris ca simple observaţii din natură având drept scop ilustrarea adevărurilor creştine. A avut o credinţă puternică în Isus Hristos ca Mântuitor şi Domn al său. A scris despre „patimile, moartea, învierea şi înălţarea lui Isus Hristos şi toate celelalte minunate lucrări făcute de El în timpul şederii Sale pe pământ, pentru a întări convingerea oamenilor că El este atât Dumnezeu cât şi om”.
– Isaac Newton (1642–1727) L-a iubit pe Dumnezeu şi a crezut în Cuvântul lui Dumnezeu. A studiat Biblia şi a scris cărţi despre studiul său biblic. El a scris: „Am convingerea fundamentală că Biblia este Cuvântul lui Dumnezeu, scris de oameni insuflaţi de Dumnezeu. Studiez zilnic Biblia.” Punctul său de vedere, ca om de ştiinţă, a fost afirmat clar atunci când a spus: „Ateismul nu are sens. Când mă uit la sistemul solar, văd pământul aflat la distanţa potrivită de soare pentru a primi cantitatea corespunzătoare de căldură şi lumină. Aşa ceva nu s-a produs din întâmplar.” Investigând mişcarea planetelor, Newton a văzut mâna lui Dumnezeu la lucru. Iată ce a mărturisit el: „Aceste sistem extraordinar al soarelui, planetelor şi cometelor poate izvorî doar din sfatul şi stăpânirea unei Fiinţe inteligente… Această Fiinţă guvernează toate lucrurile… ca Domn al tuturor.”
– Louis Pasteur (1822 – 1895) a fost un faimos chimist si biolog. Este cosiderat parintele microbiologiei, cel care a descoperit principiul vaccinului, fermentatia bacteriilor si pasteurizarea. Iata ce a declarat : „Cu cât studiez mai mult natura, cu atât sunt mai uimit de lucrarea Creatorului.” si „ştiinţa îi apropie pe oameni de Dumnezeu”
– Johannes Kepler (1571-1630) a fost un matematician, astronom și naturalist german. A declarat : ”L-am recunoscut pe Dumnezeu drept „Creatorul plin de bunăvoinţă care a adus în fiinţă natura din nimic”
– William Thomson (Lord Kelvin) (1824-1907) : „Pretutindeni în jurul nostru se află dovezi copleşitoare ale unui proiect divin inteligent şi binevoitor… Concepţia ateistă mi se pare atât de lipsită de sens încât nici nu o pot exprima în cuvinte.”

Nu a văzut

Sursa: Paul Ion

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.