Grupuri etnice neatinse cu Evanghelia



Conform Joshua Project, din cele 17.442 de grupuri etnice existente, 7.407 sunt încă neatinse cu Evanghelia (3,23 miliarde de oameni).

Viziunea APME este de asista Biserica în împlinirea Marii Trimiteri. Ne dorim ca Evanghelia să ajungă până la marginile pământului și în mod special la aceste grupuri, în generația noastră. De aceea vă provocăm să vă rugați acum pentru grupul etnic prezentat mai jos și dacă Domnul vă pune pe inimă chiar să îl adoptați și să vă rugați constant pentru acest grup.

Grupul etnic: Nggwahyi
Țara: Nigeria
Limba: Nggwahyi
Populație: 10.000
Populație la nivel mondial: 10.000
Biblia: este nevoie de traducerea ei
Religia principală: islam
Stare: neatinși
Evanghelici: 0,20%
Aderență creștină: 0,30%

În Nigeria, popoarele Hausas și Fulani au devenit cele mai puternice. Popoare mai mici, precum Nggwahyi sunt absorbite de ele. În timp ce acest proces continuă, poporul Nggwahyi este în pericolul de a-și pierde limba și cultura. Tinerii preferă să vorbească limba Hausa și Engleza pe care le învață la școală. În momentul de față, nicio resursă creștină nu este disponibilă în limba Nggwahyi.

În majoritatea lumii musulmane, popoare precum Nggwahyi depind de lumea spiritelor pentru nevoile lor zilnice, pe Allah considerându-l prea distant. Din această cauză își pun credința în spirite necurate, adesea folosind vrăji și amulete pentru a-i ajuta în confruntarea cu forțele spirituale pe care Hristos deja le-a biruit.

Sursă text și hartă:

https://joshuaproject.net/pray/unreachedoftheday/today?month=5&day=31&year=2021&cal=1

https://www.facebook.com/1455381658103688/posts/2623034438005065/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.