Rugăciune pentru biserica persecutată – Iran 30 mai – 05 iunieLocul 8 în top 50 de țări în care creștinii suferă cele mai mari persecuții
Nivel de persecuție: extrem
Populație: 83,865,000
Religie majoritară: islam (97,5%)
Grupuri etnice: 94
Grupuri etnice neatinse cu Evanghelia: 84 (89,4%)
Populație creștină: 1,9%
Evanghelici: 0,52%

Cum e viața pentru creștinii din Iran?
Guvernul Iranian consideră convertirea de la islam la creștinism o încercare a țărilor vestice de a submina conducerea islamică a Iranului. Creștinii convertiți de la islam sunt cei mai persecutați, în mod special de către guvern. Bisericile secrete sunt adesea percheziționate, ducând la arestări și sentințe lungi de închisoare pentru „crime împotriva securității naționale”. Creștinii din Iran închiși pentru credința lor sunt adesea trimiși la Închisoarea Evin, cunoscută drept „fabrica de tortură” a țării. Pe plan domestic, unii creștini convertiți din familii de musulmani nominali găsesc acceptare, dar cei din familii musulmane mai stricte întâmpină mai multă persecuție acasă.

Motive de rugăciune:
• Ne rugăm pentru creștinii izolați. Mulți dintre ei nu cunosc niciun alt credincios și depind de resurse online pentru a învăța mai multe despre Dumnezeu.
• Ne rugăm pentru creștinii care în momentul acesta sunt în închisoare pentru credința lor. Pandemia a înrăutățit condițiile din închisori.
• Ne rugăm pentru cei care militează pentru drepturile creștinilor din Iran, atât în interiorul, cât și din exteriorul țării, ca vocea lor să fie auzită și Dumnezeu să-i protejeze.

Surse text: Open Doors și Joshua Project

https://www.facebook.com/1455381658103688/posts/2621023688206140/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.