Grupuri etnice neatinse cu Evanghelia



Conform Joshua Project, din cele 17.442 de grupuri etnice existente, 7.407 sunt încă neatinse cu Evanghelia (3,23 miliarde de oameni).

Viziunea APME este de asista Biserica în împlinirea Marii Trimiteri. Ne dorim ca Evanghelia să ajungă până la marginile pământului și în mod special la aceste grupuri, în generația noastră. De aceea vă provocăm să vă rugați acum pentru grupul etnic prezentat mai jos și dacă Domnul vă pune pe inimă chiar să îl adoptați și să vă rugați constant pentru acest grup.

Grupul etnic: Maninka de Est
Țara: Senegal
Limba: Maninkakan de Est
Populație: 46.000
Populație la nivel mondial: 4.014.500
Biblia: Noul Testament
Religia principală: islam
Stare: neatinși
Evanghelici: 0,10%
Aderență creștină: 0,30%

Poporul Malinke are o istorie veche, care poate fi urmărită până la marele Imperiu al Mali și a obținut independența în anul 1235. Acest popor în trecut se baza mult pe comerț, astfel a devenit deosebit de influent, ocupând poziții în sectorul economic, civic, cât și în cel religios. În prezent își câștigă existența din agricultură, vânătoare și creșterea animalelor. Casele lor sunt grupate în tabere, în funcție de relațiile familiale. Cu toate că sunt musulmani, păstrează multe din tradițiile lor tribale și adesea se consultă cu vraci pentru vindecare sau pentru cunoașterea viitorului.

Resursele creștine sunt disponibile poporului Maninka, dar fiindcă sunt extrem de devotați convingerilor lor nu văd nevoia de a depinde de un Mântuitor.

Sursă text şi hartă:

https://joshuaproject.net/pray/unreachedoftheday/today?month=5&day=24&year=2021&cal=1

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.