Puțină știință ne desparte de Dumnezeu, multă știință ne apropie!

Un bărbat în jur de 70 de ani călătorea cu trenul și folosea timpul pentru a citi. Alături de el un tânăr student citea și el o carte voluminoasă de științe. După un timp tânărul observă că bătrânul de lângă el citește Biblia și fără menajamente îl întrebă:

– Dvs. încă mai credeți în această carte plină de fabule și povești?

– Bineînțeles, răspunse bătrânul, dar aceasta nu este o carte de povești sau fabule este Cuvântul lui Dumnezeu! Dvs. credeți că e greșit să cred asta?

– Bineînțeles că e greșit! Cred ca dvs. trebuie să vă dedicați studiului științei și Istoriei Universale. Veți vedea cum Revoluția Franceză, acum mai bine de 100 de ani, a demonstrat miopia, stupiditatea și minciunile religiei. Doar persoane fără cultură sau fanatice încă mai pot crede în astfel de prostii. Dvs. domnule ar trebui să cunoașteți puțin mai mult părerea oamenilor de știință cu privire la lucrurile acestea.

– Și, spune-mi tinere, aceasta este părerea oamenilor noștrii de știință despre Biblie?

– La următoarea stație trebuie să cobor și nu am timp să vă explic. Vă rog să îmi dați cartea dvs. de vizită și vă voi trimite prin poștă căteva lucrări pe tema aceasta. Așa vă veți edifica asupra acestei teme care preocupă întreaga lume.

Bătrănul, cu multa răbdare și liniștit, căută în buzunarul hainei sale. După un scurt timp îi intinse cartea sa de vizită.

Când tânărul citi se rușină și nu mai îndrăzni să ridice capul nici ochii din pământ.

Pe cartea de vizită scria:

Profesor Doctor Louis Pasteur

Director General al Institutului

Național de Cercetare Științifică

a Universității Naționale Franceze.

(această întâmplare a avut loc în 1892)

“Puțină știință ne desparte de Dumnezeu, multă știință ne apropie!”

Dr. Louis Pasteur

Sursa: Internet

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.