Rugăciune zilnică – 14 mai 2021

Etiopia – Douăzeci și patru de creștini, dintre care doi slujitori, masacrați de militanți

Douăzeci și patru de creștini, inclusiv doi slujitori, au fost atacați și uciși de militanți înarmați în vestul Etiopiei, duminică, 7 martie.

Creștinii participau la o slujbă bisericească în Horo Guduru, zona Welega (fostă provincie Welega). Potrivit contactelor locale, membrii grupării militante OLF Shene, o ramură a Frontului de Eliberare Oromo, considerat a fi activ în vestul și sudul Oromo, au înconjurat biserica și au forțat membrii adunării să își predea telefoanele mobile.

Bărbații înarmați i-au ucis pe cei doi slujitori în afara bisericii, înainte de a-i duce pe ceilalți creștini într-o pădure din apropiere, unde și ei au fost uciși.

„Vă rugăm să amintiți Etiopia în rugăciunile voastre”, a îndemnat o persoană de contact a Fondului Barnabas, care ne-a spus că creștinii din regiune trăiesc sub amenințarea continuă de atacuri violente. „Creștinii trăiesc cu frică zi de zi”, a adăugat el.

Aduceți înaintea Domnului copiii Săi iubiți din Etiopia, rugându-vă ca aceștia să fie mângâiați de cunoștința faptului că oricine crede în Isus Hristos va trăi, chiar dacă va muri (Ioan 11:25-26). Cereți protecția Domnului peste poporul Său în timp ce se adună în Numele Lui. Rugați-vă ca militanții, văzând că Dumnezeu este alături de creștini, nu îi lasă, nu îi părăsește, să aibă ochii deschiși la dragostea și puterea lui Dumnezeu (Deuteronom 31:8).

https://www.facebook.com/groups/371184499728397/permalink/1906451886201643/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.