Rugăciune pentru biserica persecutată – Indonezia 16 – 22 mai


Locul 47 în top 50 de țări în care creștinii suferă cele mai mari persecuții

Nivel de persecuție: foarte ridicat
Populație: 273.393.000
Religie majoritară: Islam (82,2%)
Grupuri etnice: 789
Grupuri etnice neatinse cu Evanghelia: 236 (29,9%)
Populație creștină: 12,7%
Evanghelici: 3,15%

Cum e viața pentru creștinii din Indonezia?
Indonezia are o populație mai numeroasă de musulmani decât orice altă țară din lume.
În Indonezia creștinii care au crescut într-o familie musulmană întâmpină adesea persecuții din partea familiilor lor. Cu toate acestea, intensitatea persecuție variază în funcție de familie și locație. În multe locuințe, familiile abuzează verbal pe creștinii din mijlocul lor și îi izolează. Doar un mic procent dintre cei care se convertesc întâmpină violență fizică datorită credinței creștine. În unele zone fierbinți, precum Java de Vest sau Aceh, grupările islamice extremiste sunt la putere și au o influență puternică asupra societății și politicii. Dacă prind creștini evanghelizând, aceștia din urmă ar putea să dea de probleme serioase.

Motive de rugăciune:
• Dumnezeu să întărească creștinii care părăsesc islamul și întâmpină presiuni mari din partea familiei și a comunității pentru a-și lepăda credința nouă în Isus.
• Dumnezeu să dea biruință bisericilor care caută să obțină legal locații pentru închinare înaintea guvernului. Dumnezeu să aducă libertate de întâlnire și închinare în pace.
• Dumnezeu să dea curaj și perseverență liderilor și voluntarilor creștini, necesare pentru a conduce și sluji biserica din Indonezia.

https://www.facebook.com/1455381658103688/posts/2611273692514473/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.