Ramadan

Ramadan este numele celei de-a noua luni a calendarului islamic. Coranul (2:185) afirmă că în cea de-a noua lună, Allah a trimis revelațiile sale divine pentru umanitate. Musulmanii cred că profetul lor, Mahomed, a primit aceste revelații în anul 610 d.Hr. și a continuat să primească revelații similare în următorii 22 de ani, după care acestea au fost compilate sub forma unei cărți – Coranul. Această aură de îndrumare divină de la Dumnezeu este cea care distinge această lună din islam ca fiind luna sfântă. Astfel, Coranul (2:183) prescrie în mod clar această lună sacră ca timp pentru post. Postul, unul dintre cei cinci stâlpi ai religiei islamice, este o obligație religioasă a musulmanului pe care, dacă o îndeplinește, obține merite înaintea lui Allah.

Cât durează postul Ramadan?

Deoarece musulmanii urmează un calendar lunar, începutul fiecărei luni este determinat de vederea lunii noi. Astfel, postul (sawm) începe odată ce luna nouă a Ramadanului este văzută și continuă pentru următoarele 29 sau 30 de zile, în funcție de vederea următoarei luni noi. Sfârșitul postului de o lună este marcat de o sărbătoare de trei zile, plină de bucurie, cunoscută sub numele de Eid-al Fitr.

Se așteaptă ca musulmanii să postească în fiecare zi de la răsăritul până la apusul soarelui. De regulă, o sirenă sună dintr-o moschee locală pentru a semnala începutul postului. Postul zilnic se încheie la apus, chiar înainte de chemarea la rugăciunea de la apus. Din nou, în majoritatea cazurilor, o sirenă sună pentru a semnala sfârșitul postului zilnic. În acest moment, musulmanii iau o gustare rapidă (cunoscută sub denumirea de iftar), iar după rugăciune mănâncă oricât doresc până la reluarea postului în zorii zilei următoare. Bogații vor găzdui ocazional adunări iftar la care prietenii și vecinii sunt invitați să sărbătorească împreună întreruperea postului zilnic.

Citește mai mult accesând următorul link :

https://noifrontiere.ro/ramadan/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.