Rugăciune pentru lumea musulmană – Hamburg, Germania

Rugăciune pentru lumea musulmană – Hamburg, Germania
Populație musulmană: 90.000

Karim, un tânăr din Pakistan, mă așteaptă la ușa Moscheii „Fazle-Omar” din Hamburg, Germania. Este cea mai veche moschee din oraș, înființată în anul 1957. El îmi arată împrejurimile și îmi explică istoria mișcării Ahmadiyya Muslim Jamaat, o mișcare de reformă islamică, fondată în Punjab, India, la sfârșitul secolului al XIX-lea. Fondatorul mișcării Ahmadiyya a pretins că este un profet trimis de Dumnezeu să reformeze islamul. Afirmația sa a fost foarte controversată și, în scurt timp, adepții săi din Asia de Sud au început să fie persecutați. Din acest motiv, mulți au fugit în Occident și unii dintre ei au venit la Hamburg.

Am aflat de la Karim, că actualul lider spiritual Ahmadi ține o prelegere pentru întreaga comunitate prin satelit, în fiecare vineri. Motto-ul comunității musulmane Ahmadiyya este: „Iubire pentru toți. Ură pentru nimeni”. Și, într-adevăr, ei demonstrează acest lucru într-un mod activ în societatea din Hamburg. În fiecare zi de Anul Nou curăță gunoiul rămas de la focurile de artificii din oraș. Evenimentele de donare de sânge și ceremoniile de plantare de copaci, fac parte din efortul lor de a binecuvânta națiunea care îi găzduiește.
Nu am aflat până acum de niciun creștin din Germania, care să provină din mișcarea Ahmadiyya și nu există prea multe interacțiuni ale membrilor acestei mișcări cu urmașii lui Isus.

Pentru ce să ne rugăm?
• Rugați-vă pentru membrii comunității Ahmadiyya, din Hamburg să îi cunoască pe creștinii care sunt implicați în munca voluntară în același oraș și să învețe unii de la alții. (Efeseni 2:8-9)
• Există aproximativ 40.000 de membri Ahmadi care trăiesc în mai multe orașe din Germania. Rugați-vă pentru ei și pentru musulmanii din alte tradiții care trăiesc în Hamburg. (Ioan 3:16)
• Este important ca lucrătorii creștini să înțeleagă cine sunt musulmanii din orașul lor – cultura lor, tradițiile, sectele și experiențele lor. Rugați-vă pentru ca slujitorii din Hamburg să se intereseze să îi cunoască pe musulmanii din orașul lor. (1 Corinteni 13:12)

Stiri Crestine @stiricrestine.ro 30 Days of Prayer International @pray30days

https://www.facebook.com/1455381658103688/posts/2607109939597515/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.