Vineri… ziua durerii


Vineri e și cea mai aglomerată zi din Săptămâna Mare. Imediat după arestare, Isus a fost legat și dus la preotul Ana, apoi la Caiafa, unde s-a întâlnit consiliul preoților, pentru a decide de ce anume era El acuzat.
În timpul nopții, când Isus era la preotul Ana, Petru voia să Îi fie aproape și stătea în curte cu servitorii. Acolo se dezice de Isus de 3 ori, așa cum i-a spus Isus încă dinainte că va face. Cântatul cocoșului l-a conștientizat de greșeala lui și i-a părut atât de rău, că a ieșit din cetate și a plâns cu amar.
Și Iuda înțelege că lucrurile erau serioase și că Isus nu avea să facă cumva să scape din mâinile celor ce-L tratau ca pe un tâlhar. În disperarea lui, aleargă la preoți și încearcă să facă schimbul: cei 30 de arginți în schimbul lui Isus, însă preoții nu mai voiau arginții. Atunci, Iuda își pune capăt zilelor.
După consiliul preoților, Isus e dus înaintea lui Pilat, apoi înaintea lui Irod dar niciunul nu reușesc să-I găsească vreo vină.
Totuși la cerea poporului (dar nu e vorba de întregul popor, în primul rând fiindcă Isus a fost arestat noaptea, pe ascuns, pentru că marii preoți se temeau de popor. Iar în al doilea rând, nu avea oricine acces în curtea lui Pilat. Așadar poporul care L-a aclamat duminică, află că Isus e condamnat la moarte abia în miezul zilei.), Isus e dat în mâinile romanilor să fie bătut și apoi în mâinile iudeilor ca să fie răstignit.
Isus e bătut. Crucea masivă Îi e pusă în spate, obligat fiind să o poarte pe drum, până la locul răstignirii. Ajuns la Golgota, romanii Îi bat cuie în mâini și picioare, pentru a-L prinde de cruce. Acest fel de moarte era considerat a fi unul înjositor și crud, de aceea era folosit în cazul tâlharilor.
După ore de stat pe cruce, Isus Își dă Duhul și chiar la orele amiezii, se face întuneric afară. Pământul se cutremură, iar perdeaua din Templu e ruptă, semn că oricine avea acum acces la Tatăl.

Zi a durerii, dar și a bucuriei, fiindcă „pedeapsa care ne dă pacea, a căzut asupra Lui și prin rănile Lui, suntem vindecați”.

MisiuneaHristic #Hristic #trustingod #noworries #mission #godisgood #nofear #trustgod #dontworry #godlovesyou #godknowsyou #godisgreat #blessings #godcan #singforlord #temple #holy #holyspirit #marcus #church #pray #luke

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.