Sărutul lui Iuda, Trădarea lui Petru și gestul Mariei

Dacă n-aș fi fost creștin, Iuda m-ar fi făcut să cred în reîncarnare. Sărutul lui Iuda încă mai există. Arginții s-au reîncărcat în euro, lire și dolari. Nu știu dacă Iuda a ales el să fie casierul grupului sau a fost numit, dar azi Iuda calcă peste cadavre pentru a ajunge la robinet, la butoane. Iuda era printre ucenici, dar nu era ucenic așa cum mulți își spun creștini dar nu sunt

De trei ori s-a lepădat Petru de Hristos. Tot de trei ori l-a întrebat Hristos pe Petru: „Simone, mă iubești tu pe Mine?” Pentru că atunci când Hristos te iartă, șterge tot cu sângele Lui. Diferența dintre lacrimile lui Petru și ale lui Iuda a fost că Petru nu a stat degeaba lângă Hristos.

Gestul extravagant al Mariei, cea care și-a „spart” munca de un an la picioarele Lui Hristos, ne necăjește pe mulți dintre noi așa cum l-a necăjit și pe Iuda, pentru că noi muncim ca robii pentru un portofel mai gros și un porc mai gras, dar pentru Dumnezeu nu facem mai nimic. La cutia milei de la biserică cele mai multe bancnote sunt de un leu. Până și pe apa aia neagră dăm șapte lei, dar avem impresia că pe Dumnezeu îl putem mulțumi cu un leu.

Agonia din Ghetsimani, drumul Via Dolorosa, Golgota, coroana de spini și sulița ne arată că semnul dragostei nu este inimioara ci Crucea!

Și ca să nu se supere Iuda pe mine, citez dintr-un mare poet;

Nu-i singur Iuda vinovat de sângele ce se dădu
Nici marii preoți, nici Pilat
Ci lumea întreaga prin păcat
Și eu, si tu!

Sali Sabri

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.