California: Guvernatorul Newsom elimină interdicția de a cânta în biserici

Guvernatorul Gavin Newsom a renunțat brusc la interdicția Covid 19, veche de 10 luni, privind cântatul în biserici, după mai multe procese pierdute în fața Curții Supreme SUA, informează LifeSite.

Guvernatorul renunțase în urmă cu câteva săptămâni la limitele de capacitate impuse obligatoriu bisericilor, după ce judecătorii au mustrat Curtea de Apel a Circuitului 9 și pe guvernator pentru că au continuat să încalce drepturile de libertate religioasă ale bisericilor, prin impunerea unor reglementări pandemice care favorizau afacerile și serviciile seculare.

„Este a cincea oară când Curtea a respins rapid decizia Circuitului 9 privind restricțiile COVID din California asupra serviciilor religioase“, a scris Curtea Supremă a SUA într-o decizie cu 5 la 4 în cazul Tandon v. Newsom, pe 9 aprilie 2021.  

Site-ul lui Newson referitor la coronavirus anunță acum că limitele de capacitate pentru serviciile religioase și restricțiile de a cânta sunt „recomandate cu tărie“, nu „obligatorii“.

„Ca urmare a hotărârilor judecătorești recente, intrate pe loc în vigoare, limitele de localizare și capacitate ale lăcașurilor de cult nu sunt obligatorii, dar sunt ferm recomandate. În plus, restricțiile privind cântatul în interior sunt doar recomandate, și sunt în concordanță cu sugestiile ghidului privind reuniunile“, apare pe site-ul web la rubrica „​​Lăcașuri de cult și ceremonii culturale – actualizat la 23 aprilie, 2021.“

„Toți locuitorii Californiei datorează recunoștință liderilor religioși și grupărilor pentru drepturile civile, care s-au opus încălcării ilegale ale drepturilor noastre de libertate religioasă de către guvernator. Fără disponibilitatea lor de a se opune și de a lua atitudine în mod pașnic, lăcașurile de cult ar fi încă în lockdown“, a declarat Jonathan Keller, președintele California Family Council.

„O pandemie nu scuză discriminarea credincioșilor. Constituția noastră impune ca serviciul religios să fie considerat esențial, nu dat la o parte și tratat ca o distracție frivolă.“

Unul dintre primii avocați care au intentat proces împotriva restricțiilor ilegale aplicate de Newsom bisericilor a fost Dean Broyles, președintele National Center for Law and Policy.

„Cu toate că anularea limitelor de capacitate și a interdicției de închinare din California sunt cu adevărat binevenite, este incredibil că a durat atât de mult până când guvernatorul Newsom a văzut scrisul de pe perete“, a declarat Broyles.

Citiți mai multe accesând următorul link:

https://tribuna.us/california-guvernatorul-newsom-elimina-interdictia-de-a-canta-in-biserici/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.